Staken is voor losers!

Vwala, daarmee is dat ook geweten.

In plaats van de staken voor meer koopkracht (what’s in a name??) zouden al die losers beter extra hard werken. Extra hard werken wil zeggen dat er meer gebeurt, dat de economie beter draait, dat er meer ademruimte is. Dat er meer verhandeld wordt, dat er meer inkomsten zijn (en uitgaven), dat er economische acties ondernomen worden.

Staken is een krachtig signaal zeggen de vakbonden. Een krachtig signaal… dan denk ik aan pakweg een vuurtoren, die zelfs bij storm schepen veilig naar de haven kan loodsen. Of die nieuwe verkeerslichten met LEDs. Die zijn ook gerust krachtig te noemen. Het signaal dat de vakbonden nu geven is eerder zwak. Ja, de bussen en treins rijden niet, en daardoor raken anderen niet op het werk, op school, maar evengoed niet naar pakweg de kliniek, bij de dokter etc. En wat is het punt? Normale mensen worden gegijzeld, maar de overheid voelt dit niet.

Bleh, ik vind dat er zoveel zinnigere dingen te doen zijn dan staken. Maar tja, de vakbonden moeten een reden vinden om te blijven bestaan he….

Misschien volgende keer een constructieve post over mijn idee?ร‰ยฌยดn in verband met die koopkracht. We zullen wel zien zeker.

14 Replies to “Staken is voor losers!”

 1. Alsof de overheid de grote schuldige is als de koopkracht daalt (in het midden gelaten of dit nu louter perceptie of werkelijkheid is). De overheid heeft een rol te spelen, maar laten we eerlijk zijn, vaak is het gewoon achter de feiten aan hollen. Het zijn de grote internationale bedrijven die de touwtjes van de wereldeconomie in handen hebben. Maar ik ben het met je eens, deze actie is een regelrechte schande.

 2. Alsof je door harder te werken meer gaat verdienen? Harder werken maakt alleen maar dat je bazen meer verdienen en in hun zakken steken. En natuurlijk kan de overheid wel iets doen: de bedrijven dwingen om wat van hun megawinsten door te sluizen naar de werknemers.

  Ik ben ook meer voor onderhandelingen dan voor stakingen die maar met een half hart gebeuren zoals vandaag… Maar echt zinloos is het niet. Er draait wel degelijk iets scheef in onze maatschappij vandaag en dan ben ik blij dat er mensen zijn die daar voor opkomen. ๐Ÿ™‚ Maar dat is mijn bescheiden mening natuurlijk, voel u vrij om het er zeer oneens mee te zijn. ๐Ÿ˜€

 3. Amen. En jammer dat er geen sorrypassen worden uitgedeeld natuurlijk.

  Btw, like what you did with your blog ๐Ÿ™‚ schoon nieuw jaske ๐Ÿ˜‰

 4. @Lv: Ik voel mij zo vrij het oneens met u te zijn.

  (Trouwens, “uw bazen”, oh pe-lease, niets dat u belet uw eigen baas te worden en dat geld in uw eigen zakken te steken)

 5. staken kost gewoon veel geld, en de staking van gisteren was gewoon belachelijk, staakt als ge ni content zijt met een voorstel (en dan nog), ni op voorhand voor er nog een voorstel moet onderhandeld worden.
  Ah, btw, “staken is voor losers”
  gepost op 06/10/08 | 10:11:20 … op ne maandag morgen om 10u11 zou ge zelf aant werken moeten zijn ipv te zagen over mensen dat ni werken ๐Ÿ™‚ het komt nogal, hoe zal ik het zeggen, hypocriet over ๐Ÿ˜‰ (btw, tis nu mijn middagpauze, dus geen commentaar ๐Ÿ™‚ )

 6. @B. Je moet natuurlijk ook weten dat wanneer jij thuis kwam van je werk, ik onderweg was naar een klant, en daar tot vrij laat gisterenavond heb gezeten. En dat ik zondagnamiddag, wanneer anderen kunnen niksen, tv kijken, met de moto rijden of op cafe zitten, ik met de laptop in de zetel zat aan mijn site te werken, en een aantal voorbereidingen aan het uitschrijven was voor een project. Maar das tegelijk het voor- en nadeel van zelfstandige te zijn he ๐Ÿ˜‰

  Ik was gisterenvoormiddag dus niet aan het staken, maar ik deel mijn pauzes en werk zelf in.

  Dit typ ik trouwens effe terwijl ik enkele dingen laat bezinken ivm een tuinplan dat k aan het uittekenen ben ๐Ÿ™‚

  Aha!

 7. Mja, ik doe de teksten, Greet de layout, en het heeft geen zin om een halfafgewerkt iets online te zetten…

  dus :p

 8. met al die discussies hier, ge moet daar geene kak aanhangen.

  Staken is voor jeanetten en ik hoop dat ze al de stakers op straat zetten, er zijn genoeg mensen die voor minder langer willen werken.
  Fucking blijters.

Comments are closed.