Eindelijk?

Zijn we er nu echt vanaf?
De maatregelen waren draconisch. De middelen extreem…
Na al het vorige was nu de oplossing een blanco start. ALLES weg. Shift-delete, format-c!

Na alles gechecked te hebben mailde ik mijn host dat ze mochten overgaan tot de euthanasie van mijn blog. En ik vertrok naar Gent, emofood op zak… Halverwege kreeg ik het effe benauwd. Nuja, paniekaanval klinkt correcter eigenlijk. Alles gebackupped? ALLES? Neen, alles behalve mijn wp-content. De enige folder die er echt toe doet dan nog. Gelukkig kon ik Steven te pakken te krijgen gsm-gewijs. Die heeft dan het nodige gedaan om te redden wat er te redden viel. Was ik blij toen bleek dat er nog niks verwijderd was!

Terug thuis begon de calvarietocht. SQL-dump opladen lukte niet. De ene keer was er een user aangemaakt, en dat was niet goed, de andere keer was er geen user, en was dat ook niet goed. Dan had de user access en was het niet goed, dan kon de user niks doen, en was het natuurlijk ook niet goed. Uren gespendeerd, geen oplossing. Uiteindelijk sprong mijn host te hulp, en hebben ze alles mooi gefixed.

Nu ben ik mijn laatste files aan het uploaden en de laatste details aan het rechttrekken. Fingers crossed dat alles nu blijft draaien.

Ik moet het zeggen, zonder Wapiwapi was ik een heleboel files kwijt geraakt. En zonder Manu @ Hosting-garage was mijn database nog altijd niet in orde.

One Reply to “Eindelijk?”

Comments are closed.