VertiGO, een elektrische moto

Een tijdje geleden schreef ik een blogpostje over Circuit Spa-Francorchamps, en de uitbatingsvergunning die al dan niet ingetrokken werd. Béate had het in een terechte comment over het milieu. Motorsport wordt steevast gelinkt met vervuiling, lawaai, uitlaatgassen, CO etc. Dat het anders kan, bewijst Maarten Timmer, een TU-Delft student, die als afstudeerproject een elektrische racemoto ontwikkelde. Het beestje werd de VertiGO gedoopt.

De VertiGO is een elektrisch aangedreven racemachine. In plaats van een benzinetank is er plaats voor accu’s. De benzinemotor is vervangen door een elektrische motor. Uitlaten zijn niet meer te zien. De styling is opmerkelijk bruut, en geeft aan dat dit elektrische machine geen doetje is.

Het voordeel van elektromotoren is hun hoge koppel. Deze racemotor moet het vooral hebben van zijn acceleratievermogen, op de lange baan zijn traditionele machines sneller. Met 1 accupack is een actieradius mogelijk van 100-150km. Dit komt overeen met minstens 25 rondjes op Circuit Zolder.

Lees meer over deze motor, zijn ontwikkelaar en het toekomstpotentieel op Nieuwsmotor.nl

One Reply to “VertiGO, een elektrische moto”

Comments are closed.