Alles moet plots zo snel….

De lente is in het land, zoveel is duidelijk…. het wordt weer wat warmer, er lopen lammetjes in de wei, de heerlijke geur van mest hangt in de lucht.
De natuur ontwaakt, de benen worden ontbloot…

Maar moet alles echt zo vlug? Living like there is no tomorrow lijkt het me….

Het is eind maart, de eerste dagen met temperaturen boven 10°C zijn net achter de rug, en wat zie ik rondom mij, wat hoor ik rondom mij? Hagen worden geschoren, terrassen worden buiten gezet, de ijsventer rinkelt zijn bel.

En dan denk ik…
Het kan nog vriezen, laat uw haag gerust! Ze is nog niet aan het schieten, en toch moet ze al geschoren worden? Mooi, bezorg jezelf wat extra werk met een 3de scheerbeurt dit jaar, en loop lekker de kans dat je je haag gewoon om zeep helpt.

Begin deze week hoorde ik gekir op de radio, “jeeeeej, warm weder, vanavond terrasjes doen!! Mojito’s!! Meisjes in rokjes en topjes!!” Christophe Lambrecht en Siska Schoeters bezondigden er zich beiden aan. Maar het is nog maar eind maart, het is niet omdat het overdag zachtjes naar 15 of zelfs 20°C kruipt, dat je ‘s avonds gezellig op een terras kan zitten. Ok, je kan het wel, in het donker, met je skivest aan.

De ijsboer is hier al de hele week ‘s avonds door mijn straat aan het cruisen. *klingkling* De lente is in het land, koop lekker een dikmakertje bij mij! *klingkling* Ijsjes zijn voor warme zomeravonden, niet voor doordeweekse koude de-winter-is-net-voorbij-avonden….

Ben ik nu de enige die vindt dat het allemaal wat trager mag?

5 Replies to “Alles moet plots zo snel….”

  1. Op zich heb je wel een punt natuurlijk, maar siska´s extase komt toch veeleer van de lange, en toch vrij harde winter. Iedereen is content dat het eindelijk lente begint te worden, en daar doen we allemaal een beetje belachelijk enthousiast over, dat mag toch 🙂

  2. Natuurlijk mag dat, maar t is allemaal net iets te enthousiast voor mij 🙂
    Laat alles maar traagskes verbteren, en geniet de hele zomer….

  3. In plaats van erover te jodelen, genieten wij er gewoon van!!!
    ‘s Avonds thuiskomen van ‘t werk en gewoon naar de dijk kunnen wandelen zonder te bevriezen! Zalig!

  4. Ik begrijp het extreme enthousiasme ook niet zo heel erg goed. Ok, het is een lange winter geweest en ik ben zelf ook heel blij dat de zon eindelijk terug volop schijnt. Het doet me mentaal ontzettend deugd zo een zonnetje op mijn snoet, maar om meteen de jas thuis te laten, teenslippers aan te doen (yup, die heb ik ook al gespot!) en een rokje, mwah… Alles op het gemakske. Maar stiekem ben ik toch ook al op een terraske beland, tijdens de middag, toen de zon nog volop scheen en het 17 graden was.

    Belgen zijn raar op gebied van weer zenne. Het is een paar dagen goed weer en de gemiddelde belg doet alsof dat de enige dag met goed weer voor de rest van het jaar zal zijn. En dat terwijl de heetste zomer is voorspeld geweest. Ha! Nee, nee, alles op het gemakske, maar ik geniet nu ook wel al van het weer. 🙂

Comments are closed.