Electrified / Hacking Public Spaces

Gisteren was het de opening van #HPS (Hacking Public Spaces) in het SMAK. 10 dagen lang brengen kunstenaars hun kunst naar de stad, in de publieke ruimte. Tegelijk loopt er in het SMAK een tentoonstelling met werken van de verschillende kunstenaars, of kan je live guerrilla-acties volgen.

Tegelijk was er gisteren ook de vernissage van Ed Templetons “The Cemetary of Reason”. Templeton is een kunstenaar (fotografie, beeldende kunst, schilderwerken), professioneel skater en heeft zijn eigen boardmerk (Toy Machine Bloodsucking Skateboard). De losstaande foto’s van Templeton spraken me niet echt aan, het leken eerder kiekjes dan doordachte foto’s. De kracht van het geheel kwam eerder uit de massa foto’s die samen in elkaar verstrengelde verhalen vertellen.
Templetons schilderijen hebben altijd een vreemd kantje. Of het nu gaat over een pa die zijn zoon probeert te verdrinken of een geschilderde porno-scene met een begeleidende tekst over oa. de moord op Sharon Tate door Charles Manson. Soms kijk je los over het vreemde kantje, soms is het net dat wat je aantrekt.

Behalve de aankomende hacks in de publieke ruimte kijk ik vooral uit naar het ganse social-media-gegeven en hoe dat zich gaat ontplooien. SMAK/Vooruit hebben via Astrid een aantal mensen aangetrokken die ambassadeur/ambassadrice zijn van het ganse Electrified02-project. Deze mensen zijn bloggers/twitteraars/(amateur)fotografen die op hun eigen manier verslag uitbrengen van de verschillende zaken, en misschien op die manier zelf hun stempel drukken op het gegeven “Hacking Public Spaces”.
Imke heeft alvast het goeie voorbeeld gegeven ๐Ÿ™‚

Hacking Public Spaces

(Foto van @danischouten)

Hacking Public Spaces

(Foto van @Karen18)

Meer over Hacking Public Spaces vind je op de website van het SMAK of van de Vooruit, op twitter kan je de hashtag #hps volgen.
De eerste foto’s staan ook al op Flickr, bij Bunker/Pitslamp

3 Replies to “Electrified / Hacking Public Spaces”

  1. Lijkt me idd een leuk project. Jammer dat het me aan de tijd ontbreekt om me als ambassadeur in te zetten. Ach ja, een mens kan niet alles tegelijkertijd.

Comments are closed.