LOST (i’ve lost a lot of time!)

LOST, het zit erop…. Seizoen 6, de finale, de laatste aflevering. Ik herinner mij nog de eerste, in de zetel met mijn toenmalige vriendin, benieuwd naar wat het ging worden. En van bij de eerste aflevering waren we verkocht. Zo eindigen met een cliffhanger, het deed verlangen naar meer. We hadden geen tijd om te wachten tot de afleveringen op onze tv hier kwamen, zodra er een nieuwe episode was, werd ze gedownload, en menig avond in Gent werd gespendeerd in de zetel, kijkend naar Lost. Flesje wijn bij de hand, genieten….

En toen kwam seizoen 2, en naar het einde van seizoen 2 werden we het wel wat beu, steeds meer vragen, maar geen antwoorden, nieuwe personages out of the blue, het Zwarte Rook Monster, The Others, en dan nog anderen, Dharma en zijn aanhangsels. Uiteindelijk ben ik blijven kijken, tot nu de laatste aflevering. En nu blijf ik achter met gemengde gevoelens.

Op alle mogelijke vragen die doorheen de afleveringen gelanceerd zijn is nooit een antwoord gekomen. Vragen werden beantwoord met nog meer vragen. Van waar kwam die ijsbeer plots? En hoe komt dat Vincent de hond op Oceanic 815 zat, en op het einde bij Rose en Bernard is, terwijl hij met Michael mee is vertrokken op het bootje? Wat is er zo speciaal aan de aarde die het Zwarte Monster kan tegenhouden? Had die waterstofbom iets te maken met het Dharma-initiatief? Ach ja, mijn vragen zullen nooit beantwoord worden vrees ik.

Oja….. ZE ZIJN EIGENLIJK ALLEMAAL DOOD VAN BIJ DE CRASH! We hebben 6 seizoenen naar dode mensen gekeken…. (‘I see dead people…” iemand?)

5 Replies to “LOST (i’ve lost a lot of time!)”

  1. Die ijsbeer zat in de kooien van The Others waarin Sawyer en Kate gevangen gezeten hebben, met de fishbiskits enzo. Geen idee welk seizoen, maar was dus voor experimenten van the others.

    Vincent de hond is altijd hier en daar opgedoken.

    Anyway, ik heb ook alle seizoenen gekeken, en inderdaad het eerste seizoen was het beste, maar toch blijven kijken omdat ge alles wilt weten. Veel vragen blijven onopgelost maar de ijsbeer dat weet ik wel :).

  2. Die laatste conclusie dat ze in de crash omgekomen zijn is fout, maar goed, dat verandert eigenlijk niet veel

  3. Ik ben ook redelijk teleurgesteld door de finale. Maar ze zijn nooit dood tenzij in de flash sideways in het laatste seizoen. Die zijn eigenlijk een soort vagevuur waar ze wachten om naar de hemel te mogen. Die ijsberen zaten daar om aan het wiel te draaien voor het eiland te verplaatsen (daarom dat ze ijsberenskeletten gevonden hebben in de woestijn) Die werden afgericht in die kooien van dharma. Enja voor de rest zijn er wel wat vragen beantwoord, maar heel luchtig en niet in detail. Seizoen 6 lijkt er gewoon te zijn aangeplakt en heeft eigenlijk zo goed als niets met de vorige 5 seizoenen te maken. Best wel jammer!

Comments are closed.