Recept : Ovenschotel met spinazie en gehakt, de extended version

Een ovenschotel met puree, spinazie, gehakt en bechamelsaus.
Gemakkelijk om te maken, maar je hebt wat tijd nodig…

Puree kan iedereen maken. Indien niet, hier is een recept : Hungry Feelings recept voor puree

Verder heb je nodig :

  1. 300gr gehakt
  2. 300gr spinazie (300gr als hij klaar is, dus geen 300gr blaadjes)
  3. boter
  4. bloem
  5. peper
  6. zout
  7. kruidnoot
  8. melk
  9. gruy?®rekaas, of andere kaas voor gratin

Bak het gehakt goed aan, en verkruimel het. Schik het gebakken gehakt in een ovenschotel.
Maak de bechamelsaus (recept hier) en giet dit over het gehakt. Roer de bechamelsaus en het gehakt door elkaar.
Boven het mengsel bechamelsaus-gehakt de spinazie uitspreiden.
Bovenop de spinazie de puree. Zorg dat de puree alles mooi afdekt, bestrooi met peper en zout naar smaak, enkele boterklontjes en de kaas.

Zet deze ovenschotel een half uurtje in de oven op 150-170¬?C.

Indien nodig nog bijkruiden naar smaak.

Iedereen kan koken! Smakelijk!!

6 Replies to “Recept : Ovenschotel met spinazie en gehakt, de extended version”

  1. Om ?©?©n of andere mysterieuze reden maak ik m’n ovenschotels altijd omgekeerd…. Bodem van gehakt, dan de groenten. Daar bovenop het gehakt en tot slot een kaassaus met geraspte kaas als extra…

  2. Je kan ook de bechamelsaus vervangen door geconcentreerde tomatenpuree, dat spaart alweer een pot in de afwas. Het is wel belangrijk dat het geconcentreerde tomatenpuree is!

  3. ik krijg er spontaan honger van, ook al ben ik nog maar net uit mijn bed en krijg ik ‘smorgens geen hap door mijn keel 😀

Comments are closed.