Twitloof

11 maart 2017 gaat je voor altijd bijblijven! Je gaat worden ondergedompeld in de wondere wereld der witloofwortelen!

Ok serieus… Je gaf aan interesse te hebben om op bezoek te gaan bij 2 witloofkwekers en nadien samen te twunchen bij ons thuis. Hierbij enkele concrete zaken.
We vertrekken bij ons thuis te voet naar het eerste bedrijf, onze buren. Daar krijgen we een rondleiding doorheen de frigo’s, forcerie en inpakruimte. De rondleiding wordt afgesloten met een witloofgerelateerd hapje en drankje. Van daar wandelen we verder naar het bedrijf van mijn neef, waar grondwitloof geteeld wordt. We krijgen uitleg over de grondteelt en een rondleiding doorheen het melkveebedrijf. Na deze rondleiding wandelen we terug naar ons thuis. Totale afstand wandelen zal ongeveer 6km zijn. Indien gewenst kan er op het bedrijf grondwitloof, uien, aardappelen en eventueel andere groenten gekocht worden evenals rauwe melk, zorg voor cash geld.

Terug thuis wordt er gekookt. Zij die graag mee helpen in de keuken, super, zij die liever babbelen en aperitieven, maak u geen zorgen, je wordt er niet op afgerekend!
We maken witloof met hesp en kaas in de oven. Mijn idee was om een schotel met grondwitloof te maken en eentje met waterwitloof, zodat we een smaaktest kunnen doen 🙂  De saus kan met rauwe melk, maar ik weet niet of iedereen daar fan van is. Geef hieronder aan of dat OK is of niet. Ik voorzie ook een lactose-vrij alternatief.Verder kan er nog witloofsoep of dergelijke in afwachting gemaakt worden.

Enkele concrete punten:

 • Hier thuis is er niet genoeg plaats om allemaal samen te eten. Het wordt dus afwisselend aperitieven, eten en verder drinken. Ik ga er van uit dat dit gewoon de boel gezelliger maakt.
 • Wij hebben borden en bestek voor 5, voelt er zich iemand geroepen om wat borden etc mee te brengen. Indien niet, dan ga ik er ofwel huren, ofwel kopen in kringloopwinkel.
 • Willen jullie puree, brood of pasta bij het witloof?
 • Qua drank voorzie ik de basis (fris, water, gin, jack, bier etc). Drink je graag iets speciaals of heb je iets dat je echt wil delen met anderen, breng gerust mee.
 • Ik ben slecht in desserts, ik stop meestal bij de hoofdschotel. Maar ik kan ofwel rijstpapjes, pudding en ijs voorzien van op de boerderij. Indien iemand zich geroepen voelt om ons te voorzien van dessert, dat kan ook altijd.
 • Kinderen zijn welkom, hou er alleen rekening mee dat er hier 3 honden rondlopen. Laat het op tijd weten moest er iemand ne schrik op doen. (t zijn sweeties hoor!)
 • Voor de rondleidingen vragen de boeren een kleine bijdrage (€3/persoon), voor het eten nadien zal er wel ergens een potje staan voor een vrije bijdrage.

Waar moeten jullie zijn?
Mollemstraat 18 – 1785 Merchtem

Wanneer?
11 maart 2017 om 13u30

Geven jullie hieronder aan met hoeveel jullie komen?
Zijn er nog andere vragen?

 

 

14 Replies to “Twitloof”

 1. Wij komen heel graag! Wij zijn Matti (van bijna 14) en ik.
  We brengen wel borden of bestek mee of wat je nodig hebt, op afroep.
  En taart en cake ben ik wel goed in. Als ik weet met hoeveel ongeveer we zijn …

 2. Ik kom met m’n ventje (@danielVerelst)

  Ik kan extra borden en bestek meebrengen. En ik kan gebak en/of dessert voorzien, en ook eventueel hapjes voor bij t aperitief.
  Ik zou dan wel graag weten met hoeveel we ongeveer zijn.

  Tot dan,
  Daniel en Sabin

 3. Kheb nog een dubbel elektrisch kookplaatje dat ik kan meenemen indien nodig, of een vuurkorf waar een pan op kan. Heb ook een grote paella pan waar eventueel op gekookt kan worden… Geef maar een seintje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.