Trouwpartijen zorgen opnieuw voor overlast

Titeltje uit het nieuwsblad van 03/01/2005. We zijn meer dan 2 jaar later, en ze doen nog altijd ongegeneerd verder.
Gisteren was de eerste keer in lange tijd dat ik nog is door wemmel reed op een zaterdagnamiddag, en k had prijs. Voor het gemeentehuis stonden de “nieuwe belgen” samengetroept hun vreugde uit te schreeuwen en toeteren voor een of andere trouw, met als gevolg dat de Wemmelaar maar beter kan binnen blijven. Minding my own business etc passeerde ik aan het gemeentehuis en plots springt een van die apen (pardon my french, ma voor die gasten 0 respect van mijnentwege!!) voor mijn auto. Openbare weg is openbare weg, en k heb voor zo’n gasten echt niet de intentie van te remmen.

Ik heb mij effe verder van kant gezet en politie gebeld. Deze wisten mij te vertellen dat hun patrouille ter plaatse was. Wijselijk heb ik de dispatching dan maar op de hoogte gesteld dat hun patrouille in geen velden of wegen te bespeuren was. Probleem is “als we ingrijpen, we een kleine oorlog ontketenen…” Quote van dienstdoende politieagent van Zone AMOW aan de telefoon. Is dit niet erg?

Marokanen/Nieuwe Belgen racen Wemmel binnen over de Limburg Stirumlaan. Ronde punten en kruispunten worden door hun eigen ‘ordediensten op moto en quad’ afgesloten. Diezelfde gasten wheelien op de verkeerde kant van de weg, over voet- en fietspaden, doen burnouts in t midden van de baan. Een stoet mercedessen, BMWs en limo’s vliegen voorbij, mensen op het dak alles aan het filmen, en alle aandacht trekken met getoeter. Voorrang van rechts, rode lichten etc worden compleet genegeerd. Persoonlijk heb k al meermaals alles moeten dichtgooien omwille van zo’n geval. Maar o wee als je iets durft zeggen.

In de Maalbeeklaan had er een bewoner het lef van klacht in te dienen tegen deze wilde toestanden, gevolg : de hele Maalbeeklaan had platte banden. Allemaal plat gestoken.
In het park zelf is er al jaren een samenscholingsverbod. In het weekend is het park zelfs helemaal verboden terrein. Ergens vaagweg oktober 2000 zaten we met de mensen van het JH na een avondje pannekoeken bakken (!!) in het park. Na ongeveer 10 minuten hebben we daar controle gehad van politie, die trouwens nogal redelijk onbeschoft waren. De jeugd van Wemmel werd ffs in hun eigen park zowat opgepakt, maar als nieuwe belgen alle mogelijke wetten overtreden, gebeurt er niks, uit schrik. Wie dit normaal vindt, alstublieft, reageer hierop!!

Ik word er zo pissig van, dat k zelf maar al te graag tot de actie wil over gaan. Hoe zouden die mannen reageren als we daar is staan met een bende van 30-40 wemmelaars en sympathisanten om tijdens hun plechtigheid lawaai te maken, met ne cross rons te scheuren etc. Maar opgelet, dit is uitlokking, WIJ zullen WEL opgepakt worden….

fuckers!

2 Replies to “Trouwpartijen zorgen opnieuw voor overlast”

  1. [quote]Ergens vaagweg oktober 2000 zaten we met de mensen van het JH na een avondje pannekoeken bakken (!!) in het park. Na ongeveer 10 minuten hebben we daar controle gehad van politie, die trouwens nogal redelijk onbeschoft waren.[/quote]

    True i was there too… Ik was de “meneer die denkt dat em macguyver is” 🙂
    Omdat ik een zwitsers zakmeske in mijn binnenzak had… Kbedoel, als ik dan toch iemand zou aanvallen zallet NIET met een zwitsers zakmes zijn… Maar met nen leatherman (of hoe ge et oek schrijft) –> breekt minder rap af 🙂

Comments are closed.