(TT) : Let op met water geven!

Sinds 1 april 2007 is er geen druppel water meer gevallen. Normaal krijgen de jonge planten nu genoeg water van Moeder Aarde, maar niet zo dit jaar. De planten zijn nu vollop in groei en hebben dit water wel nodig. Maar let op met water geven. Maak van uw planten geen luie planten. Vooral gras is hier zeer gevoelig voor.
Bij het water geven moet je zorgen dat de grond voldoende diep vochtig wordt, zodat de wortels niet alleen oppervlakkig gaan groeien. Voor een gazon wil dit zeggen dat je hem echt onder water mag zetten. Dit trekt dan 25-30 cm diep in de grond, en bevochtigd de hele wortelzone.
Tussen struiken en in borders is een bevloeiingsdarm een goed idee. Dit zijn darmen die vol kleine gaatjes zitten. Langs deze gaatjes druppelt het water op de grond, waardoor deze diep bevochtigd wordt. De planten zelf nemen dit vocht dan op via de wortels. Dikwijls kan je deze darmen ook omgekeerd leggen waardoor we een vernevelend effect krijgen. Dit is dikwijls ook een goeie manier om de omgving te koelen. Let evenwel op met waterdruppels op bladeren in hete uren. De druppels kunnen werken als vergrootglazen, en zorgen dat de bladeren verbranden.

Denk ook aan de natuur en gebruik regenwater!
En heb je een echt grote tuin, dan is misschien een irrigatiesysteem van Toro of John Deere een goed idee 😉

3 Replies to “(TT) : Let op met water geven!”

  1. Goeie tips. Ze komen vandaag bij onze pa gazon leggen (grasmatten denk ik), en hij zei er iets van, dat die veel water nodig hebben omdat die wortels nog met de onderliggende laag moeten hecten ofzo.

  2. zorg dat de bovenlaag beetje los ligt, anders gaat die niet pakken…. en qua water geven, goe veel he!
    Indien nodig kan hij mij bellen voor tips : Ntone’s Green Consultancy 😉

Comments are closed.