(TT) : Gras maaien

Gras maaien is voor velen een vervelend tijdverdrijf. Zweten, grassnippers op de meeste uiteenlopende plaatsen waar je ze niet verwacht, allergische reacties etc. Nochthans is maaien een vrij cruciale ingreep voor een goed gazon. In ons belgenlandje hebben we een verschrikkelijke ziekte. Te kort maaien. Dit is niet, ik herhaal, _niet_ goed! Een te kort gemaaide gazon heeft een beperkt recuperatievermogen, is gevoeliger aan droogte, ziekte, mos en onkruidgroei. Goed grasmaaien houdt in dat we afhankelijk van het maai-principe niet korter gaan dan 2cm voor cilindermaaiers, en niet korter dan 4cm voor rotatieve maaiers. Voor een dicht, jong en gezond gazon kunnen we gaan tot 3,5cm, maar dit is echt wel de limiet! Binnenkort meer uitleg over het verschil tussen rotatief en cilindrisch maaien, en de verschillende maai-methodes (Opvang, mulching, zij-uitworp).