TT : Mijnen hof!

Lang geleden dat ik nog is TuinTips gespuid heb! Bij deze….
In mijn eigen tuin zijn er enkele wijzigingen gebeurd. Eerst en vooral, mijne gazon is eindelijk gezaaid.
Het heeft ongeveer een jaar geduurd voor k hem volledig omgespit had, en dan nog enkele weken voor ik hem zaaiklaar had.
Het zaaiklaar leggen heb ik gedaan met een gewoon hakfreesje, waarmee ik meermaals de te zaaien oppervlakte heb omgefreesd. Daarna alles gerold, zodat er een goeie capillaire werking ontstond. Nadat de aarde enkele dagen had kunnen aanzakken, heb ik de bovenlaag licht opgetrokken met een grove hark, en zo een zaaibed aangelegd. Hierin heb ik dan gezaaid. Als zaad heb ik gekozen voor Barenburg Low Maintenance. Dit is een zeer traaggroeiend mengsel, met oa Barkoel ingemend. Barkoel is een Koeleria-soort, die zelfs bij droge zomers mooi groen blijft.
Als alles goed gaat in het seizoen zou ik voldoende hebben met een 9tal maaibeurten.
Ook qua beregening en bemesting stelt dit mengsel lage eisen, dus een echte low maintenance 🙂

Het heeft een 3 tal weken geduurd voor de eerste grasjes bovenkwamen. Mijn hart maakte een sprongetje toen k op een avond thuis kwam en een licht groene waas zag over mijn tot dan toe desolate vlakte. Ondertussen is de temperatuur sterk gedaald, en zijn nog lang niet alle zaadjes gekiemd. Maar mijn grootvader en nonkel (beiden toch wel mannen-met-ervaring) zeggen dat dat wel goed komt!
Volgend jaar een grasmachine kopen se…. Het JD 21SP-project loopt wa uit, dus ga k mij een John Deere R43 met mulchingkit kopen 🙂 ( k kan die hebben aan een mooi prijsje :p)

2 Replies to “TT : Mijnen hof!”

Comments are closed.