Kappen met kolen!

Charlo heeft een petitie gestart tegen de steenkoolcentrale die E.ON wil bouwen in de Antwerpse haven.

Tekenen die hap. Vergeet al die dingen rond petities werken toch niet, het duurt een half minuutje en ge zijt er van af.

E.ON, de grootste private energieleverancier in Duitsland, heeft de Antwerpse haven uitgekozen voor de installatie een nieuwe, zogenaamde “zuinige”, steenkoolcentrale. Die zou een capaciteit hebben van 1.100 megawatt, welke wordt opgewekt middels het jaarlijks verbranden van 3000000 (drie miljoen) ton steenkool. Dat dit een serieuze toename betekent van de CO in de lucht in en rond Antwerpen, moet waarschijnlijk niet meer gezegd worden.

Dat dit ook een slag in het gezicht is van de gewone burger, staat ook al vast. Wagens moeten zo weinig mogelijk uitstoot voortbrengen, nieuwbouwwoningen moeten zo passief mogelijk gebouwd worden, en ga zo maar door. Bij warm weer mocht er dit jaar niet harder 90km/u op de Antwerpse Ring gereden worden, wegens “smog in de lucht”. Dit teneinde de CO-voetprint van de mensen zo laag mogelijk te houden, en zogenaamd om “het milieu te sparen en de globale opwarming te verminderen”. Maar andere kant wil men nog maar eens een steenkoolcentrale openen.

De activiteiten van de kerncentrale in Doel worden afgebouwd, terwijl de uitstoot van zo’n centrale een pak lager ligt dan de zuinigste kolenbrander die ze kunnen bedenken.

De E.ON-centrale zou tegen 2014 aan 10% van de energievraag kunnen voldoen, terwijl Doel vandaag de dag al 60% levert. Dus waar zit de logica?

Waarom die investering van 1,5 miljard euro niet doen in hernieuwbare, groene energie?

Laat uw stem horen!
Bron : de petitie 🙂

En wie heeft het nog over die steenkoolcentrale/petitie? Eskimokaka, niet geschoten is altijd mis, en er zullen er nog wel zijn 🙂