Maak kennis met Val?ɬ©as

Val?ɬ©as is…
een grote mannelijke Golden Retriever die deze zomer Eiko opvolgt als Daphn?ɬ©s assistentiehond. Hij werd door vzw Hachiko opgeleid tot hulphond om allerhande kleine taken voor Daphn?ɬ© uit te voeren die ze niet of moeilijk zelf kan. Sinds 6 augustus 2007 zijn ze samen op stap nadat ze slaagden voor alle examens en men het veilig vond om hun alleen op stap te laten gaan!
(Vakkundig gepikt en aangepast van de Val?ɬ©as-blog)

De vzw HACHIKO (Honden-Africhtings-Centrum voor Hulp aan Invaliden d.m.v. Kleine Opdrachten) leidt assistentiehonden op voor mensen met een motorische handicap of epilepsie. Een vriend voor het leven. Een onafscheidelijke metgezel, die het isolement rond de handicap helpt doorbreken. De anderen komen nu wel dichterbij, voor een babbeltje over de hond … Een helper die 24 op 24 uur paraat staat en gevallen voorwerpen opraapt, deuren opent en sluit, iets uit de kast haalt, de gsm aanreikt, een trui uittrekt. Die het baasje waarschuwt voor een nakende epilepsieaanval. Die naderhand medicatie haalt, het baasje wakker blaft en hulp van derden inroept.

De opleiding van assistentiehonden kost geld. Veel geld. Hachiko krijgt hiervoor nog steeds geen subsidies. Dankzij uw hulp en steun, kunnen zij die ongelooflijke partners cadeau blijven geven! Samen met uw kennissen, collega’s, familieleden en vrienden kan ook ?ɬ? meehelpen om iemand met een handicap een stukje zelfstandigheid ?ɬ©n levensvreugde te schenken.
(Vakkundig gepikt vanop de Hachiko-site)

T komt erop neer, dat je een maandelijkse kleine bijdrage kan doen van 3 euro, om zo Hachiko te steunen om pups op te leiden.
Hoe kunnen jullie dit doen? Start gewoon bij jullie bank een doorlopende opdracht ter waarde van ?¢‚Äö¬¨3 per maand ten voordele van vzw Hachiko, Hundelgemsesteenweg 722, 9820 Merelbeke, op Hachiko?¢‚Ǩ‚Ñ¢s rekeningnummer 068-1052525-05 met als mededeling ?¢‚ǨÀúDLO wedstrijd via Val?ɬ©as?¢‚Ǩ‚Ñ¢