radiogeschiedenis

Lucie gooide mij een stokje! Mijn allereerste stokje. *me happy*

Radiogeschiedenis dus. Thuis hadden we zo een afgrijselijk ouwe uit de jaren 70 stammende radio met cassettedeck. Die radio stond steevast op Radio2. Trauma’s, k zeg het u, trauma’s…. Made in Germany was er onderandere zo eentje. Woensdagnamiddag om 1u begon dat. Omdat onze pa les gaf in de school waar wij zaten, bleven we dus dikwijls tot de laatste daar, om dan tegen kwart voor 1 thuis te zijn. Op woensdag verbrak ik geregeld het record beterhammekes-eten. Zodra de jingle van Made in Germany begon werd ik namelijk ziek. Letterlijk. Echt lichamelijk ongemakkelijk. Kotsen of t scheelde ni veel. Een regelrecht trauma.

Verder herinner ik mij nog heel doe de Vlaamse top10 en de Top30! Zaterdagmiddag was dat. Steevast klaar met een nieuw leeg cassette-je, en maar nummerkes oppakken. Krant bij de hand om mijn favorieten aan te duiden, en uit te rekenen wanneer ik mijn cassette-je moest omdraaien.

Tegen dat ik mijn plechtige communie gedaan had, had ik mijn eigen ghettoblaster (toch ne megagrote radio). En vanaf dan was ik vrij. Radio Contact, Topradio, en dan, Stubru. En daar luister ik nu nog steeds naar, gecombineerd met Radio1, Pure FM en FM Brussel. Altijd op zoek naar de leukste muziek om de dag door te komen.

En nu mag ik voor het allereerst een stokje doorgooien! Wiiihoeeeee!
Lime en Marnik en Daphn?ɬ© mogen het vangen!

4 Replies to “radiogeschiedenis”

Comments are closed.