(TT) – Vlinders

De voorbije maanden en jaren zijn er enkele keren alarmerende berichten verschenen. De vlinder zou alsmaar zeldzamer worden, de helft van de vlinder-soorten zouden uitsterven en zo verder.

De oorzaken hiervan zijn denk ik wel gekend. Steeds minder vrije natuur, geschoren tuintjes behandeld met insectenverdelgers allerhande, de land- en tuinbouw doen ook hun best etc.

Kunnen we een handje helpen om deze mooie beestjes te helpen overleven? Ik denk het wel.
In eerste instantie kleine dingen. Zet is een bloemetje op u terras, laat rupsen ongemoeid (eten ze toch je planten op, plant dan ergens in een hoekje enkele planten die ze mogen opeten.), gebruik geen vergeldingsmiddelen.

Een andere mogelijkheid is werken naar een ecologische tuin. Ikzelf heb een deel van mijn tuin ingezaaid met een bloemenweide. 1 pakje geurende bloemen, 1 pakje vlinderbloemigen. Ik moet er mij niks van aantrekken, de plantjes groeien en over enkele weken beginnen de eerste te bloeien. Handig in onderhoud!
De geurende bloemen moeten de vlinders van ver aantrekken, de vlinderbloemigen doen hetzelfde, en gaan nog is stikstof omzetten in de grond, goed voor het bodemleven dus!

Heb je rupsen en wil je er van af, laat gerust iets weten, bij mij zijn ze welkom!

One Reply to “(TT) – Vlinders”

Comments are closed.