(TT) : WC-rolletjes

Blijkbaar mogen onze Belgische kleuters niet langer knutselen met wc-rolletjes. Spijtige zaak. Ben je een ouder met kleutertjes of ander klein grut, dan is dit misschien goed nieuws.
Wc-rolletjes zijn namelijk heel geschikt om te gebruiken als stekpotje of verspeenpotje.

Hoe te gebruiken?
Snij het kartonnen rolletje in de lengte in 2 gelijke stukken. Zo heb je zowaar 2 stek- of verspeenpotjes. Vul deze halve rolletjes met potgrond om te verspenen of arme cocosturf of zaaigrond om te zaaien of stekken. Meer is er niet aan.

En het uitplanten?
Vochtig karton wordt zwak en breekt af. De worteltjes kunnen doorheen het karton in de tuingrond uitgroeien. Met andere woorden, wanneer je deze methode gebruikt om te stekken, kan je de stekken gewoon laten zitten in de rolletjes en zo uitplanten. Ook verspeende plantjes zoals bvb uitgedunde Hosta of Delphinium-zaailingen, kleine tomatenplanten, sla etc kunnen rechtstreeks geplant worden.

5 Replies to “(TT) : WC-rolletjes”

 1. Ik gebruik een half wc-rolletje (waarvan ik de zijkanten een klein beetje dichtplooi) om snoepjes voor mijn hamster (Sushi) in te verstoppen. Dat beestje is gek op de verrassingen die het tegenkomt…

  Gaat mijn hamster nu ook ziek worden door zo’n wc-rolletje??? ๐Ÿ˜‰

 2. Yes, because of your feces…
  *Sigh*
  Da’s lijk die mensen die hun WC absoluut moeten toedoen alvorens ze doortrekken omdat anders “de bacteri?ยดn rondvliegen”.

 3. Ik vind de kranterolletjes nog handiger om te gebruiken (en in elk geval in grotere getalen beschikbaar dan lege rollen – toch met een gezond darmstelsel) en “te verkrijgen” in alle hoogtes en breedtes naar keuze ๐Ÿ˜‰

  Ik heb op mijn blog al eens beschreven hoe je die kan maken met gelijk welk cylindrisch voorwerp maar onlangs heb ik er zelfs een videootje van gemaakt waar ik het even voordoe :

  http://the666bbq.blogspot.com/2009_03_01_archive.html

  De laatste blogpost van the666bbq was Where is the sun …

Comments are closed.