Dooce, of hoe bloggen een job kan zijn

Dooce was tot enkele maanden geleden voor mij een onbekende. Dankzij Greet en haar ongelooflijk uitgebreide feedreader is daar verandering in gekomen. Nu volg ik ook de avonturen van Chuck en Coco, of lees de maandelijkse brief van Dooce aan haar dochter Leta. En ik lees het geheel zeer graag.

Dooce, ofte Heather B Armstrong, is zoals ze zelf zegt “a Stay at Home Mom (SAHM) or a Shit Ass Ho Motherfucker. I do both equally well.” Maar, haar bloggen brengt haar geld op. Reclame-inkomsten, toespraken, meetings en zo verder zorgen ervoor dat haar bloggen een inkomst genereert.

Toch merk je dit niet in haar schrijfsels. Geen obvious betaalde posts, gewoon een dagelijkse foto, een dagelijkse foto van haar hond Chuck, verhalen over dagelijkse dingen, haar dochter, haar man, familieperikelen, af en toe een verwijzing naar haar Mormoonse roots. Ik lees het allemaal graag.

Op een lokale TV-zender was er een tijd geleden een interview met haar. Het filmpje zie je hieronder bij meer.

Ik heb er respect voor, voor die madam.

4 Replies to “Dooce, of hoe bloggen een job kan zijn”

  1. Nice blog… gewoon hilarisch goed geschreven. Straffe madam. And damn, k zou dat zeker nie erg vinden om met m’n blog n maandloon binnen te halen. But, just let’s keep dreaming I guess 🙂

Comments are closed.