Speculaastaart met peertjes

Een tijdje geleden kreeg ik een postpak door de brievenbus geduwd. In het postpak zat een Point Virgule bakvorm. Point Virgule bakvormen zijn gemaakt uit een polymeer, wat als voordeel heeft dat deze bakvormen opmerkelijk lichter zijn. Verder kunnen ze niet roesten, en hebben ze excellente antikleef-eigenschappen. Je hebt bijna geen vetstof nodig in de bakvorm zelf.

Natuurlijk moet zo’n bakvorm toch eens stevig uitgeprobeerd worden! En wat is beter dan een lekkere taart bakken om de bakvorm in te wijden?

Speculaastaart met peertjes:

  • 1 groot blik peren
  • 125gr speculaas
  • 2 eieren
  • 300ml room
  • 80gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een snuifje kaneel
  • amandelschilfers
  • 1 pak bladerdeeg

De ingredi?´ntjes voor de taart.

Speculaas afwegen. 125gr!

De speculaas door de keukenrobot gejaagd, lekker fijn, en heerlijk ruiken naar kandij!

De bladerdeeg aanbrengen in de bakvorm, en langs de rand afrollen

De peertjes laten uitlekken. We (de mama en mijzelf) gebruikten een blik peertjes, maar ik ben er zeker van dat je in september lekkere verse Conf?©rence of Doyenn?© kan gebruiken.

De vermalen speculaas openspreiden over de bodem. In de oranje beker zie je al het voorbereide room/ei/suikermengsel.

De peertjes op de speculaas uitspreiden.

Het mengsel van de room, eieren, suiker en kaneel over de peertjes gieten.

Het geheel de oven inschuiven. 30 minuutjes in een voorverwarmde oven op 180¬?. Na een half uurtje de amandelschilfers over de taart strooien, en nogmaals 10 minuutjes bakken.

En ‘s avonds was het Happy Bday Steven!

Eigenlijk mag de taart al 10 minuutjes na het bakken gegeten worden. Nog lekker warm, met een bolletje vanille-ijs.

Het eerste experiment met de Point Virgule bakvorm was zeker een succes. Meer volgt nog 😉
Meer info over Point Virgule vind je op Cookstore!

7 Replies to “Speculaastaart met peertjes”

  1. Omdat jij niet blogt, en nog zeker niet lang genoeg twittert 😀

    begin een blog, post dikwijls over eten en desserts en zo, zorg voor veel linkliefde en dat zal wel komen over paar maanden 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *