En toen reed er een bus tegen mijn auto

Gisteren-ochtend was niet meteen een schitterende ochtend. Alle kleine dingen die konden mislopen, deden het ook. Wist ik toen veel dat ik minder dan een uur later afspraak had met de voorkant van een lijnbus….

Nadat ik omstreeks 8u45 @SStrid had afgezet aan het station, reed ik terug naar huis om aan mijn dag te beginnen. Op een goeie 400m van het station stond een lijnbus aan zijn halte. Ik stak die lijnbus voorbij, terwijl er nog mensen aan het uitstappen waren. Het volgende dat ik weet, is dat diezelfde lijnbus zijn linkervoorhoek in mijn flank boorde en mij een verkeerseilandje op ramde.

Een kwartiertje later lag ik in het ziekenhuis met rugpijn, pijn in mijn benen en in mijn pols. Na de nodige scans en foto’s was duidelijk dat er niks gebroken was, en met richtlijnen voor medicatie mocht ik terug naar huis.

En nu begint de miserie. Het is een lijnbus… en lijnbussen hebben speciale regels, en met lijnbussen heb je sowieso nadeel.
Maar…

 • de lijnbus had geen pinkers aan toen ik hem naderde
 • er waren nog mensen aan het uitstappen toen ik naderde
 • het was een harmonica-bus, dus een serieus lang ding. Hij heeft mij met zijn voorste hoek geraakt, met andere woorden, de chauffeur moet mij zeker gezien hebben…
 • de kont van de bus stond nog OP de busstrook.
 • er is geen schade aan de bus, behalve de hoek waarmee hij mij geraakt heeft. Voor experts wil dat dus degelijk zeggen dat hij mij eerst geraakt heeft.

In alle geval, ik had het wel kunnen missen, nog maar eens een ongeluk….

5 Replies to “En toen reed er een bus tegen mijn auto”

 1. Blij dat je lichamelijk ok bent, en ik hoop dat de verzekerings- en andere zaken ook snel geregeld raken, in jouw voordeel natuurlijk! Lijnchauffeurs, ze denken dat ze alles mogen …

 2. Ik heb hier om de hoek zo goed als hetzelfde meegemaakt.
  Ook zo een harmonicabus die nog passagiers liet op en afstappen waarvan ik dacht: ik kan voorbij.
  Net op het moment dat ik halverwege de bus was reed deze gewoon verder zonder pinkers.
  Ik heb de reflex gehad om direct te remmen waardoor hij net niet tegen mij zat.
  Passagiers op de bus hadden het zien gebeuren en waren even hard verschoten als mij.

  Ik wil de buschauffeurs niet over één kam scheren, maar hoeveel van hen zouden effectief in hun spiegels kijken als ze hun bushalte verlaten?

Comments are closed.