Spaghetti van courgette met grijze garnalen in een tomatenroomsausje

We gaan hier nog eens van kokeneten doen. Het is alweer lang geleden. Zoals jullie misschien al gezien hebben hiernaast, hebben de mannen van de regie (tegenwoordig versterkt met @AndrewVassallo) een reclame-button gezet voor Grijze Garnalen!

Daarop geïnspireerd ben ik aan de slag gegaan met deze beestjes.

Het recept hieronder is vrij licht, kan passen binnen een koolhydraten-arm dieet en is uitermate gezond.

Spaghetti van Courgette met grijze garnalen in een tomatenroomsausje.

Benodigdheden: (voor 4 personen)

  • 2 courgettes (middelmatige grote)
  • 200gr grijze garnalen
  • 500gr champignons (witte)
  • 2 sjalotten
  • een potje light-room
  • een potje tomatenpuree (eventueel vervangen door een tomaat)
  • olijfolie
  • (om de saus iets rijker te maken kan je ook 2 handvollen sojascheuten toevoegen)
  • peper, zout en muskaatnoot

Het recept:

  • Was de courgettes en snij ze in fijne reepjes. Dit kan handig met een julienne-snijder, anders gewoon met een scherp keukenmesje. Je kan deze reepjes snijden over de volledige lengte, of je snijdt de courgette eerst in 2 stukken zodat je kortere sliertjes krijgt.
    Doe in een wok of steelpan een beetje olie, strooi een handvol van de courgette-slierten in de wok of steelpan, overgiet met een beetje olie, en doe dit tot alle slierten in de wok of pan zitten. Bak op een vrij hoog vuur tot de reepjes zacht zijn. Kruiden doe je met peper en zout naar smaak.
  • Snij de champignons in dunne schijfjes, hak de sjalotten fijn en bak deze in een andere pan of wok. Als de champignons en sjalot mooi gebakken zijn, voeg je de light-room toe. Roer doorheen dit mengsel de tomatenpuree. Kruiden kan met peper, zout en muskaatnoot.
  • Als de champignons de smaak van de saus hebben opgenomen voeg je de garnalen toe. Deze warm je mee op, maar laat je niet zacht worden in de saus.
  • Schik op 4 borden de spaghetti van courgette. Verdeel hierover de saus. Versieren kan met enkele grijze garnalen op het bord, parmezaanschilfers over de saus, een takje peterselie of wat bieslook.

Sorry voor de crappy foto, mijne Hero is niet echt een fototoestel…

Dit receptje is gemaakt voor http://blog.grijzegarnaal.be/

6 Replies to “Spaghetti van courgette met grijze garnalen in een tomatenroomsausje”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *