Outdoor Chef

2 weken geleden mocht ik van Yannick van RCA naar een BBQ-workshop. De mensen van Outdoor Chef zouden ons verwennen. Eten, drinken, mensen leren kennen, altijd leuk, dus het was een avondje genieten. Het vervelende aan zo’n avonden is dat ik eigenlijk niet meteen veel bijleer. Natuurlijk, je leert altijd wel iets bij, maar op gebied van BBQ en aanverwanten wordt dat een beetje moeilijk. Het is namelijk zo, ik heb niet alleen ervaring met zowel BBQ’s op houtskool en blokken hout als op gas. Ik heb zowaar ook een hele tijd BBQs verkocht (gas en houtskool.) Ik ben dus eigenlijk eerder benieuwd naar ervaring op lange termijn. Die avond vertrok ik dus niet alleen met een voldane maag, maar ook met een spiksplinternieuwe Outdoor Chef Leon Vanilla in mijn koffer. Door tijdsgebrek ben ik er echter maar pas in geslaagd deze vorige week zaterdag in elkaar te vijzen. Sindsdien heb ik al 2 serieus geslaagde BBQ-avonden achter de rug ๐Ÿ™‚

Je snapt het waarschijnlijk al, het gaat hier de komende weken/maanden vooral gaan over Outdoor Chef en receptjes op de BBQ.

De Leon Vanilla komt in een grote doos (ze ging niet op de achterbank van mijn Merc A, de koffer was de klein….). Eens de doos geopend, kan het monteren beginnen. Ik heb dit alleen gedaan, en dat ging, maar waarschijnlijk is het wel handiger als je hulp hebt… De instructies zijn duidelijk, de onderdelen zijn goed gemerkt, en de vijzen/moeren/rondellen zitten mooi bij elkaar, gesorteerd, geplastificeerd op een kartonnetje (niet Ikea-gewijs allemaal samen in een zakje!!). Na de montage moet de gas nog aangekoppeld worden, en hoe vlot dat dit gaat, hangt er vanaf welke soort je gebruikt. Ikzelf zweer bij Shell Cube (5kg propaan in een shock-proof verpakking), maar dat hield dan ook in dat ik een stukje van de gasslang moest afsnijden om de ontspanner te monteren. Heb je hier geen ervaring mee, vraag dan of ze het in de winkel kunnen doen. Liever zo dan gaslekken, nietwaar? ๐Ÿ˜‰

Als je alles goed gemonteerd hebt, is het tijd om te bakken! In volgende blogposts ga ik wat dieper in op het specifieke baksysteem van Outdoor Chef, maar ik kan je zeggen, de Cote ‘ l’os, de entrecote, de kotteletjes, de gevulde courgette, ze waren allemaal superlekker. En behalve standaard vlees bakken heb ik ook al groenten gegratineerd en gepofte patatjes gemaakt.

Aan de discussies Gas VS Houtskool ga ik mij hier niet aan wagen, beiden hebben voor en nadelen, charmes etc.

In een volgende post: Cote a l’os en entrecote op de grill!

3 Replies to “Outdoor Chef”

Comments are closed.