Mobile Vikings

Ik ben al een hele tijd een Mobile Viking. Tussen 2 jobs door nam ik meestal een prepaid kaartje van Proximus, gewoon om bereikbaar te zijn. Toen ik ontdekte dat mijn ouwe getrouwe Nokia 6300 ook internet-mogelijkheden had, ging ik op zoek naar een betaalbare oplossing om ook mobiel te kunnen internetten. Spijtig genoeg vond ik niks echt betaalbaar. €20 voor 500Mb bij Proximus, €15 voor 500Mb bij Mobistar, en dan moet je nog telefoon- en sms-kosten rekenen. Nope, internet op de gsm was niet goedkoop.

Tot de Mobile Vikings kwamen. Voor een prepaid-kaartje van €15 kreeg ik plots 1Gb en 1000 gratis smsjes per maand… Bellen kon aan 24cent per minuut. Dat is natuurlijk duurder dan bij een abonnement, maar ik bel eigenlijk zelden, dus dat liet ik toen en laat ik nu niet aan mijn hart komen.

Ook toen ik overschakelde naar mijn HTC Hero ging het Mobile Vikings kaartje mee. Ondertussen is ook Astrid een Viking, en vele, zeer vele van onze online vrienden. Dit weekend stelden we zelfs vast dat een offline, niet-geeky koppel Mobile Vikings waren!

Maar de Mobile Vikings zouden de Mobile Vikings niet zijn moesten ze niet de allerbeste willen zijn. En zo kreeg ik deze namiddag een mailtje, met goed nieuws. “Goedkoper bellen, en automatisch herladen” was de titel. Inderdaad, de Mobile Vikings worden goedkoper! Er hangt natuurlijk iets aan vast… Zo moet je herladen voor €40,- wil je goedkoper bellen. Maar je belt dan wel aan €0,14,- ipv €0,24,- per minuut. Het gratis internet en de gratis smsjes blijven dezelfde, maar reken daarbij dat je een super klantendienst hebt (via telefoon, maar ook via mail en twitter…), je altijd de snelst mogelijke verbinding hebt (3G waar 3G mogelijk is bvb) en dan kom je al snel tot de slotsom dat de Mobile Vikings de beste zijn.

En ik sta niet alleen bij die mening: Twitter search #mobilevikings

4 Replies to “Mobile Vikings”

  1. Ik zit ook bij MV al een jaar en half en ik moet zeggen dat ik nog geen spijt heb gehad.
    En nog een groot voordeel als er iemand van Proximus naar je toe komt (in Fnac of treinstation) dan zeg je dat jij bij MV bent je zal ze snel zien weggaan.

  2. Ik heb er al veel goed van gehoord, maar voorlopig betaalt mijn werkgever mijn abonnement, dus een overstap is voor mij nog niet nodig.

Comments are closed.