Quick’n’Di….Fruity!

Confituur. Nature’s goodness, in a jar. Verse vruchten, laten inkoken, ondertussen potten steriliseren en…. amaai, wie begint nu nog aan confituur te maken?

In deze periode denk ik vaak terug aan toen ik klein was. Wasmanden vol aardbeien (het kunnen ook gewoon grote kommen geweest zijn, ik was toen een klein manneke he ;-)) werden door ons meter vakkundig gekuist, gewassen en tot heerlijke confituur verwerkt. Later op het jaar gingen ook rabarber, pruimen en andere vruchten via de kookpot de bokaal in. Ons mama heeft het ook meerdere jaren geprobeerd, maar de ene keer te vloeibaar, de andere keer te vast, beschimmeld etc. Zelf heb ik me er nooit aan gewaagd. Enerzijds omdat ik de toegang tot vruchten niet had, anderzijds omdat ik ook de kennis niet had. Meter is ondertussen te oud geworden om nog zoveel werk te steken in iets als confituur, dus het verhaal liep een beetje ten einde.

Maar, dat is buiten Tiense Suiker en de Talking Heads gerekend. Enkele weken geleden kreeg ik een telefoontje van Talking Joke, met een babbelke over confituur, en vooral, met de vraag of ik zin had om een nieuw Tiense Suiker-poeier te testen. Het was nog een beetje vroeg op het jaar, maar ik zag het zeker zitten. Enkele dagen later stond er een dame voor mij deur, met een zak, met potjes en 3 zakjes poeder in.

Het ongelooflijke werk dat confituur maken was, is weggevallen, en maakt plaats voor fruit kuisen, mixen en de koelkast inschuiven. Iedereen kan confituur maken met de Quick&Fruity zakjes!

Ikzelf heb ondertussen een potje aardbeien aangevuld met andere rode vruchten gemaakt, een potje appel-rabarber, en ik ga Dominiek zijn recept voor banaan-chocolade-confituur eens testen. En daarna koop ik mij zakjes bij, en ga ik aan de slag met kersen, en pruimen!

Om je een idee te geven hoe simpel het wordt met zo’n Quick&Fruity zakje, hieronder mijn recept voor Aardbeien en andere rode vruchten:

Ingrediƫnten:

  • 200gr aardbeien
  • 25gr frambozen
  • 25gr trosbesjes
  • 1 zakje Quick&Fruity

Kuis de vruchten en was ze.

Snij in stukjes en mix, samen met het zakje Quick&Fruity, gedurende 45seconden.

Giet het mengsel in een potje. Zet in de koelkast om op te stijven.

Et vwala. Zoooo simpel is het! En zo ben je zeker van verse confituur.