MyGrid!

Stel je voor, je gsm-batterij is op het einde van zijn krachten. Je komt aan je bureau en gaat op zoek naar de juiste stekker. Nope, dat is die van de printer. En dat is de adapter van de Blackberry van het werk. Aha, daar is het kabeltje van de Nokia! We hebben er mee leren leven, met die kabelsla… Er zijn oplossingen voor, zoals de binderclip-plug catcher of de isolatiebuis-kabelhouder (en nog 8 andere oplossingen op Lifehacker)
Maar zou het leven niet aangenamer zijn moesten we niet zo verstrikt zitten in een kluwen van kabels?
En dat is wat ze bij Duracell ook dachten… Tadaaaaaa, de Duracell MyGrid.

Stel je voor, je gsm-batterij is op het einde van zijn krachten. Je komt aan je bureau en legt je gsm op de MyGrid, naast je Blackberry van het werk. Geen kabels meer.
De MyGrid is een laadstation voor allerhande GSMs en smartphones. Het bestaat uit een rechthoekige plaat voorzien van banen uit een geleidende legering en een aantal ‘knopjes’ die op je gsm passen. Er zijn ook sleeves voor Blackberry’s, Iphone’s etc. Het laadstation moet natuurlijk nog wel aangesloten worden met een netsnoer, maar het ‘knopje’ of de sleeve is voorzien van de nodige contactpuntjes zodat je apparaat draadloos kan laden. De laadsnelheid zou dezelfde moeten zijn als de standaard laadtijd van je toestel. (volgens USB2.0 standaarden zegt de website…)

Ik heb hier zo’n MyGrid liggen. Op een opgeruimd bureau zou dat niet misstaan denk ik. In mijn nest loopt hij wat verloren. Geen fancy dingen, maar een rechttoe rechtaan design, eigenlijk redelijk dun (ik had het dikker verwacht..), ongeveer 20 op 15cm. De adaptertjes (knopjes) die erbij horen komen in allerhande vormen en maten (t is te zeggen, Mini-usb, Nokia, Motorola, Blackberry, Iphone…). Het is de bedoeling dat je de juiste connector aansluit op je toestel, en deze dan verbindt met het uiteindelijke connectie-spulletje om te kunnen laden. (Snappen jullie het nog??)
Als je dan je gsm op het MyGrid legt, dan is er verbinding tussen de verschillende banen, en start het opladen.

Mijn ervaring? Eigenlijk niet zo schitterend… Het is te zeggen…. Mijn eerste test was met de HTC Hero. Je weet wel, die met de welving onderaan. Die welving had als gevolg dat de connectie tussen het oplaadplaatje en de connector in de Hero wel eens los klikte. Dat heeft dus eigenlijk helemaal niks te maken met de MyGrid, wel met de Hero.
Toen de Hero de geest gaf, en ik me een Baby-Galaxy van Samsung aanschaftte keek ik er naar uit om deze nu eens goed te testen. Spijtig genoeg heeft Samsung ambetante adapters, waarmee de MyGrid dus niet kon connecteren 🙁 Na wat over en weer ge-DM met de mensen achter de MyGrid, bleek dat er niet zo direct een oplossing was. Opnieuw tja… pech zeker?
Maar omdat ik toch wel eens serieus wou testen, heb ik de oude Nokia 6300 opgevist vanuit een rommelschuif. De mini-USB-connector erin, het plaatje erop, alles op de MyGrid en tataaaaa hij was aan het opladen!
Nu is het wachten op ofwel een adapter voor de Samsung, ofwel een goeie connectie met de Desire Z en ik ben helemaal een Happy Camper!