Assistent Ntone

Ik maak graag foto’s… Of neen, ik maak graag mooie foto’s.
En ik leer graag bij.

Toen ik donderdag een tweet van Fotofolio zag passeren met de vraag voor een assistent, dan zag ik dat helemaal zitten. Assisteren bij 2 supergoeie fotografen is namelijk de ideale manier om bij te leren. Bert en Tom (Fotofolio) gingen enkele nieuwe PocketWizard-dingen uitproberen in Oostende. Als assistent sleur je dan met allerhande materiaal (wat goed meeviel, aangezien ze zelf t meeste droegen…), hou je reflectieschermen en flits-statieven vast (leuk zenne, zo op het randje van een droogdok, quasi met 1 voet over de rand…) en leer je vooral heeeel veel bij.

Stelen met de ogen, toekijken hoe flitser en reflectiescherm opgesteld staan, het verschil waarmee ze beiden omgaan met het model, maar ook dingen als posities van fotograferen (Bert legt er zich graag bij neer…), de verschillende lenzen en bijhorende resultaten etc etc.

De eerste locatie was een droogdok. Een houten constructie die in het water gelaten wordt om dan boten op het droge te trekken voor onderhoud en herstellingen. Het type locatie waar ikzelf nooit op zou komen, om de eenvoudige reden dat ik niet van het bestaan afwist. Na enkele testshots en gedoe volgen dan plots foto’s om jaloers op te zijn…. Recht om in een lifestyle-magazine terecht te komen!

Nadien trokken we naar Fort Napoleon. Een oud (aja, Napoleon heeft er nog rondgelopen), vijfhoekig fort in Oostende. Dankzij VisitOostende konden we zelfs gratis gebruik maken van de locatie. Blijkbaar was het hier moeilijker voor goede foto’s te maken… Ergens zat er interferentie op de PocketWizards, of waren de muren te dik om signaal door te geven. Nog enkele shots buiten en de dag zat er op.

Wat heb ik geleerd? Je hebt niet veel materiaal nodig voor een goede foto, have fun, doe uw ding.

Er werden ook foto’s gemaakt van de assitent trouwens: (Een twitpic van @Bertstephani)

PS: Napoleon was een mietje

3 Replies to “Assistent Ntone”

Comments are closed.