TEDTalk: 11jarige verkondigt het lokaal-voedsel-geloof

Een 11jarig ketteke dat op TED zijn visie geeft over voedsel.
Ik ben jaloers. Ik wil op zo’n TED mijn visie over voedsel ook wel eens geven…

Ik heb toch wel wat bedenkingen bij het kort door de bocht-verhaaltje ivm de GGO’s (genetisch gemodificeerd organismes) en de nier- en leverziektes, of bestraald voedsel. (Ivm het bestraalde voedsel, ik geloofde dit niet, maar blijkt echt zo te zijn… Moet ik me toch eens in verdiepen, want dat zint me niet…)

Maar wat van belang is, de boodschap. Go local, go organic!
Ja, dat moeten we meer doen… Lokaal geproduceerd voedsel eten, voedsel dat zonder bestrijdingsmiddelen is gekweekt, zo veel mogelijk rechtstreeks van producent naar consument!

2 Replies to “TEDTalk: 11jarige verkondigt het lokaal-voedsel-geloof”

  1. Ja het is zeker waar. Melk wordt zo bijvoorbeeld bestraald in de VS waardoor ze die per gallon kunnen verkopen. Zo blijft een geopende bus makkelijk 2 maand goed. 🙁

Comments are closed.