Mighty Wallet!

Een hele tijd geleden kreeg ik een priveberichtje op twitter, van Trashilicious, met de vraag of ik de Mighty Wallet kende, en of ik er misschien eens eentje wou proberen.
Ten eerste wist ik helemaal niet wat een Mighty Wallet was, maar daar bracht de website snel verandering in:

De mighty wallet is een milieuvriendelijke portefeuille, gemaakt van ÊÊn opgevouwen vel papier van het materiaal Tyvek. Dit materiaal is super sterk, licht en waterafstotend. Hierdoor past deze portefeuille zich zeer eenvoudig aan aan iedere broekzak en is hij bijna niet kapot te krijgen. De Mighty Wallet heeft ruimte voor meerdere kaarten, 2 vakken voor geld en 2 vakken voor visitekaartjes.

Ten tweede, iets proberen? Natuurlijk datte! Stuur maar op die handel!
Om eerlijk te zijn, ik was dringend toe aan een nieuwe portefeuille. Mijn vorige was nog zo’n sportief modelleke in rood-bordeaux en zwart, van Eastpak, een zakenman onwaardig 😉 Behalve dat, was hij ook redelijk versleten.

Dus, enkele dagen na de DM/mail-conversatie, zat er een pakje in de bus.
Mijn eerste idee was “Niet zo milieu-vriendelijk als ge zou denken!” De Mighty Wallet, 100 % recycleerbaar, gemaakt van 1 val Tyvek etc, komt aan in een grote hard-plastieken enveloppe. Maar goed.
Mijn 2de gedachte was…. “Waar steek ik mijn klein geld??” Inderdaad, de Mighty Wallet heeft geen muntstukkenhouder. 2 grote vakken voor briefjesgeld en documenten (rijbewijs etc), 2 kleine vakjes voor kaarten allerhande, en achteraan nog een grote doorlopende “ruimte” voor iets anders. Maar geen plaats voor klein geld. Redelijk logisch, aangezien velcro of drukknopen niet van Tyvek kunnen gevouwen worden. Ik gooide dat dan ook op twitter. AL snel kreeg ik de reactie dat echte mannen hun klein geld gewoon in hun broekzak houden, of in een vakje in de auto, of nog ergens anders. Het was effe wennen, maar nu zit het er in, ik stop automatisch mijn wisselgeld in de winkel los in mijn zak, als ik in de auto kom gaat het in een vakje in mijn middenconsole en als ik naar de bakker of zo ga, tel ik snel wat er in het vakje zit. En ik ben nog niet echt klein geld kwijt gespeeld…

Over de Mighty Wallet zelf nu effe… Ik was niet echt overtuigd toen ik hem in de hand nam de eerste keer. Maar ik stak er toch mijn kaarten en briefjesgeld in. En stopte het ding in mijn achterzak. Ondertussen zijn we enkele maanden later, en gebruik ik hem nog steeds. Het Tyvek-materiaal is uitermate stevig. Hij wordt niet nat, ook niet nadat ik weer eens op een doorweekte zetel van een zitmaaier ben gaan zitten. Hij scheurt niet, ook niet nadat quasi iedereen aan de toog in de Murphy’s het eens heeft geprobeerd van hem te scheuren. Alleen in brand steken heb ik nog niet geprobeerd, maar iets zegt me dat dat een slecht idee is…

Een bijkomend voordeel is dat ik minder rommel in mijn portefeuille verzamel. Omdat hij redelijk compact is, en er tout court geen plaats is voor rommel.

Mijn gedachte over dit ding: Als deze versleten is, koop ik mij gewoon een nieuwe!
Ik heb trouwens de “My Old Wallet” gekozen, omdat hij zo’n beetje een ruw uiterlijk heeft, beetje cowboy-western-country achtig, en dat past wel bij mij 🙂

 

2 Replies to “Mighty Wallet!”

Comments are closed.