Heilig-Hartcollege Ganshoren sluit definitief zijn deuren

Het schoolbestuur van het Heilig-Harcollege in Ganshoren heeft vrijdag laten weten dat ze bij haar beslissing blijft om het college te sluiten. Dat meldt het Vlaams Secretariaat van het Katholieke Onderwijs (VSKO).

Das de school waar mijn zus lesgeeft. Vroeger toen ik nog naar Sint P?ɬØeters ging waren die van t Heilig Hart de “slimmen” en de “braven”. Natuurlijk ni zo slim als die van Ruusbroeck of Assumpta he, ma toch.
Toen HH bij dezelfde scholengemeenschap ondergebracht werd als oa Sint Pieters, kreeg t HH alle beroeps en technische afdelingen, en de ASO kwam naar Sint Pieters.
Gevolg? Wel, complete teloorgang. De nog iet of wat slimme leerlingen stapten het op, en in de plaats kwamen nieuwe belgen, marginalen etc. Een vriendin heeft er les gegeven, en na 2 maanden is ze het er afgestapt nadat ze door een 13jarig gastje bedreigd was met een vuurwapen ( ze had hem gebuist omdat hij zijn overhoring niet wou invullen.)
Mijn zus is onlangs bekogeld geworden omdat ze het had gedurfd een leerling naar de directeur te sturen. Gevolg, een hersenschudding.
De merendeel van de leerlingen kunnen met moeite deftig nederlands spreken, terwijl dit vroeger toch een van de vooraanstaande Vlaamstalige scholen was in Brussel.

Maar dit zijn dingen die je niet hoort, onder de noemer politieke incorrectheid….