Actievoerders TAK zorgen opnieuw voor overlast

Misschien vraagt U zich af waarom ik deze titel recycleer? Wel… Ergernis allom dit weekend. Vorig weekend had ik opnieuw naar de Politie (uw vriend) gebeld, met klachten over de illegale trouwerijen in ons Wemmels gemeentepark. Zoals we weten geldt er een verbod op samenscholingen in het park aan het Gemeentehuis, en dit al jaaaaaren. Op 17 juni 2004 werd dit politiereglement nog aangepast omwille van de “Overlast van trouwerijen”. De Liga van Mensenrechten vocht dit trouwens aan omdat dit “een voorbeeld was van hoe de vrijheid van vereniging wordt ingeperkt ter bestrijding van overlast.”.

Vorige week dus wist de dienstdoende politieagent mij te vertellen dat 2 patrouilles ter plaatse waren om de omstandigheden in het oog te houden. Met andere woorden, alles oogluikend toe te laten. Deze week was het nog een pakje erger. Op minder dan een half uur, 2 toeterende collones wagens, met alles erop en eraan. Lawaai, mensen uit open ramen en daken hangend, ronde punten afsluiten, op de verkeerde kant van de weg rijden etc. Mijns inziens zijn dit toch allemaal verkeersregels die overtreden worden? Volgens de politie kon hier niet tegen opgetreden worden. Derna maakte hij nog een kleine misspreking, volgens hem “mochten ze er niks aan doen van de burgemeester om de situatie niet te verergeren…”

Wemmel wordt geterroriseerd iedere zaterdag. Politie weigert in te grijpen, of erger, mag blijkbaar niet ingrijpen. Uit angst een oorlog te ontketenen. Het zit de Wemmelaar hoog, maar het gemeentebestuur wil of durft blijkbaar niet ingrijpen… Het is wachten tot een heethoofd zelf is ingrijpt. En dan zal het pas oorlog zijn… Natuurlijk, de mensen die nu het slachtoffer zijn, zullen dan ook het slachtoffer zijn.

De TAK-ers daarentegen, ze waren met 15… Daarvoor vinden het walenvriendjes-bestuur natuurlijk wel een politiemacht. Het is erg gesteld in Wemmel….

One Reply to “Actievoerders TAK zorgen opnieuw voor overlast”

  1. Erg zeg, de uitspraak van die agent over de burgemeester…

    En de TAK-ers, tja… het zijn ook niet de meest simpele mensen maar ik begrijp je reactie wel

    Iedereen gelijk voor de wet. Clich?ɬ© maar o zo correct

Comments are closed.