E?ɬ©n modellenbureau op vijf tekende ‘modellencharter’

BRUSSEL – Al 20 van de 92 modellenbureaus uit Vlaanderen ondertekenden een charter waarin ze beloven niet langer onrealistisch magere modellen in te zetten. Een dergelijk charter werd ook al getekend door drie uitgevers van vrouwenbladen, ?ɬ©?ɬ©n ontwerpster en twee modellen. Dat antwoordt Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Inge Vervotte (CD&V) op een schriftelijke vraag van Hilde Crevits (CD&V).

Modellenbureaus die het charter ondertekenen beloven hun klanten voor te stellen modellen in te zetten ‘die de leeftijd en maturiteit uitstralen van de doelgroep’. Ze moeten ook ‘een duidelijk positieve uitstraling hebben en zich fit in hun hoofd en goed in hun vel voelen’.

?Ǭ†T hele verhaal : http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF02052007_028