‘Franstaligen trekken weg uit faciliteitengemeenten’

BRUSSEL – Franstalige eigenaars van woonhuizen of appartementen in de faciliteitengemeenten overwegen hun vastgoed te verkopen sinds de communautaire problemen hun dagelijkse leven bemoeilijken. Anderzijds aarzelen kandidaat-kopers of -huurders sterk om zich in deze gemeenten te vestigen. Dat schrijft La Derni?ɬ®re Heure zaterdag.
Deze tendens slaat op de zes faciliteitengemeenten in de Brusselse rand, en vooral Sint-Genesius-Rode, Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem, aldus de Franstalige krant die vastgoedagentschappen in deze gemeentes bevroeg.

‘Het zijn niet enkel de Franstaligen die angst hebben om te komen wonen in een gemeente met faciliteiten. Alle buitenlanders zijn betrokken door de taalproblemen die hier bestaan’, aldus een bediende van een vastgoedkantoor in Kraainem.

Volgens de vastgoedmakelaars veroorzaakt de politieke crisis die Belgi?ɬ´ sinds vijf maanden doormaakt tot een prijsdaling van vastgoed in de faciliteitengemeenten.

Cool, misschien kan k straks opnieuw in Wemmel gaan wonen als de prijzen betaalbaar worden!
Franstaligen trekken weg, wat een nieuwtje! Geboren en getogen Wemmelaars trekken al jaren weg omdat de franstaligen en vooral de Europese ambtenaren de prijzen ongelooflijk omhoog trekken in de faciliteiten-gemeentes. So suck it up!

2 Replies to “‘Franstaligen trekken weg uit faciliteitengemeenten’”

  1. I 2nd bullshit. De Vlamingen blijven er idd al jaren weg omdat ge godverdomme in uw eigen (nog steeds Vlaamse) gemeente, door nen commercant, keer op keer in’t Frans aangesproken wordt terwijl zijn/haar moedertaal Nederlands is. Ik zwijg dan nog over de kleine GB. Daar doen de meesten zelfs geen moeite meer om nog te antwoorden in’t Nederlands als ge die aanspreekt.

Comments are closed.