Waarom blog ik eigenlijk?

In het licht van De Verkiezing van het jaar is het misschien tijd om hier is over na te denken? Sommigen zijn genomineerd en blij, anderen zijn nite genomineerd en gefrustreerd hierdoor. Tussenin zitten er een heleboel mensen die het eigenlijk geen bal kan schelen. Mij kan het geen bal schelen. Ja ik heb gestemd, op blogs die mij aanspreken.

Maar waarom blog ik zelf? Omdat Marnik mij daarmee heeft laten kennismaken, en ik het een cool gegeven vond. Jaren geleden (in de eerste maanden van Laurentonline.com voor zij die mij al langer kennen) had ik de gewoonte mijn index.html geregeld up te daten met nieuwsjes, mijmeringen en geklieder in photoshop. In se dus een soort blogje. Jaren later, toen de ganse interwebs mij al lang verveelden, en alleen diende om al is wa uren te verslijten op irc of een of andere CS-server, bleek er zo iets te zijn als een Blog. Marnik had toen zijn eerste domein, en was al een fervent blogger, en zo ben k er terug in gerold.
Maar een blog vraagt inhoud. Ik ben met zoveel dingen bezig dat k wel geregeld iets kan schrijven. Neen, ik spits mij niet toe op 1 ding, maar schrijf (met en zonder fouten) over vanalles wat mij bezig houdt. Filmpje posten, linkje leggen, mijmering of een tuintip. Inderdaad, niet al mij onderwerpen zijn even boeiend, maar ik doe dit voor mijzelf, en niet om in goede aarde te vallen bij anderen. Waarom leg ik dan links naar anderen? Omdat ze iets schrijven dat mij aanspreekt, omdat links nu eenmaal de basis zijn van de interwebs, en omdat bloggen toch wel een sociaal gegeven is. Het is hetzelfde als in het dagelijkse leven de groetjes overbrengen van je nichtje aan die collega die ze op skireis heeft leren kennen. (of toch ongeveer.)

Ik blog omdat ik het leuk vind, omdat ik vind dat ik soms wel iets zinnig te vertellen heb, en omdat ik hoop dat er mss out there iemand is die iets heeft aan wat ik schrijf.

Zo, das er ook uit….

4 Replies to “Waarom blog ik eigenlijk?”

 1. Ha, good ol’ laurentonline.com. Gij had hosting in de US of A terwijl wij nog niet wisten wat dat was 🙂

  (En dat doet mij denken aan uw (eerste?) digitaal fototoestel, met rare geheugenkaarten en foto’s van champagne in het park bij crashes. Hebt ge die nog?)

 2. Ik blog omdat ik mijn ei van tijd is kwijt wil (vandaar annoyances) en omdat ik soms dingen vergeet die belangrijk zijn/die ik al eens heb voorgehad.
  Dat laatste is nu opgelost door ne wiki da’k op nen bak heb ge?ɬØnstalleerd op’t werk. Daarop zet ik dan problemen die ik ben tegengekomen op’t werk en hoe ik ze heb opgelost.
  Ne priv?ɬ© wiki ownz 🙂

 3. Ntone, ik had het niet beter kunnen neerpennen. En dan bedoel ik niet grammaticaal of whatever

  En Whacker: da’s een idee. Zocht al langer iets gelijkaardigs terwijl het voor het grijpen lag. Morgen ne wiki op mijnen bak boemelen se.

Comments are closed.