Americain van Carpaccio

Ik eet wel graag is carpaccio, zo flinterdunne sneetjes rund, met olijfolie, grove peper, eventueel pijnboompitten.
Ik lust geen americain. Nope merci. Nuja, mss moet ik het is in de goeie combinatie proberen of zo?

Maar toen ik reclame zag voor broodjes Americain van Carpaccio, dan had ik toch vraagtekens…. Carpaccio, flinterdunne sneetjes rund, en dat dan fijnmalen? Ik moest spontaan denken aan voorverkleiners en naverkleiners, maar dan zit je in de afvalsector.
Hier denk ik dat we echt wel spreken van overdoing it all??

Het is natuurlijk trendy nu dat meer en meer mensen carpaccio kennen. Waar je vroeger nog een goeie Italiaan moest kennen voor een lekkere carpaccio, kan je nu in de Delhaize voorgesneden sneetjes krijgen, met bijhorende kruiden, olie en kaas.

In alle geval, ook Tessa en Het Grafisch Woordenboek hebben het er ook moeilijk mee… Het is zoals Tessa het zegt : “Doe toch nekeer gewoon!”