Offline en zo’n dingen

Vorige week was mijn blog ineens offline. En mijn andere blog ook (nog steeds trouwens). Ik kon wel aan mijn mail, kon andere dingen bekijken, maar de blogs, niks aan te doen.

Toen ik mijn mailbox opende vreesde ik plots het ergste. Een dikke 100 returned mails. En de stats logen er ook niet om. Plots was er wel zeer veel activiteit geweest. En mijn diskspace naderde OVERVOL!

Bij het terug uploaden van mijn wordpress-files merkte ik plots ook 2 zeer eigenaardige bestandjes, en had ik toch bedenkingen bij de permissies van mijn .htaccess file (00 00 was dat). De 2 eigenaardige bestandjes waren C99.php en C57.php. Ik kon deze bestandjes zelf niet openen, deleten of eender wat anders mee doen.

Het was vrij snel duidelijk dat iemand ingebroken was op mijn server, een shellscriptje erop had gegooid, en mijn servertje verandere in een spammachine.

Gevolg, alles suspended, passwoorden veranderd, enkele keren alles opnieuw uploaden etc.

Maar bon, alles werkt terug!!

One Reply to “Offline en zo’n dingen”

  1. En dan dacht ik dat alles ok zou zijn…

    Site is offline gehaald, account suspended, nieuwe account, database-problemen, nu draait alles een beetje, maar dingen als permalinks zijn kapot 🙁

    Ook mijn header is fucked, plugins, bepaalde settings. K heb nog werk!

Comments are closed.