Midwinter Blogbecue – Maar het is winter?

Vanaf half mei tot eind september vind je zonder problemen bereid BBQ-vlees. Succulente steaks of cote a l’os, sissende sauciskes, gemarineerde kippebouten, koteletten of brochetten. Het ligt geduldig te wachten in de koeltoog tot jij hun kiest om gebakken te worden op je barbecue.

Maar, de Blogbecue gaat door in de winter? Veel vlees gaan we niet vinden. En dan wordt het leuk. We gaan zelf ons vlees voorbereiden! Ik ga in de aanloop naar de Midwinter Blogbecue geregeld eens een receptje online zetten. Zo heb je een basis om er stevig in te vliegen!

Om dit nieuwe hoofdstuk te openen, begin ik met marinades. Marinades bestaan in alle geuren en kleuren ongeveer. Ze zorgen voor zachter vlees, voegen smaken toe en houden het vlees wat vochtig tijdens het bakken.

American BBQ sauce/marinade.

 • 1 blik cola
 • ongeveer evenveel Curryketchup

Meng de 2 ingredienten door elkaar. Ideaal voor kippeboutjes of ribbetjes. Eventueel nog wat extra kruiden of een beetje bruine suiker toevoegen.

Sat?©marinade

 • 120g pindakaas
 • 1/2 theelepel chilipoeder
 • 1/2 theelepel gemberpoeder
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 120ml kokosmelk

Voeg alles samen in een pan of pot, en verwarm licht om alles goed te kunnen mengen.

Proven?ßaalse Marinade

 • olijfolie
 • Proven?ßaals kruidenmengsel
 • grofgemalen peper
 • beetje zout

Meng alle ingredienten door elkaar.

Honing-citroen marinade

 • 120ml olijfolie
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel verse, geperste look
 • 1 verkruimelde laurierblaadjes

Meng alles goed door elkaar.

Marinades maken is niet moeilijk. Een goede basis is olijfolie, waarin je een aantal kruiden kan oplossen of vermengen. Ook honing wordt dikwijls gebruikt in een marinade. Wil je zelf een marinade maken, probeer dan de smaken die je kent te combineren. En durf te experimenteren!

One Reply to “Midwinter Blogbecue – Maar het is winter?”

Comments are closed.