De nieuwe Maes.

Enkele dagen geleden zag ik op twitter een aantal keren een vermelding van Maes, gratis pintjes en Asse. Gratis pintjes, Asse, mijn aandacht was gewekt!
Blijkbaar werden bloggers uitgenodigd om de vernieuwde Maes te komen proeven/testen. Ik weet niet wie/welke firma achter deze campagne/uitnodiging zat, maar denk dat ze hun best niet hebben gedaan… Anders was ik ook wel persoonlijk uitgenodigd! Nuja, er is nog altijd zo iets als party-crashen 😉

Na een lange dag werken gisteren, en een snelle douche, stond ik rond 21u in den Industria in Asse/Kobbegem. Op het terras nog een mens op 6, geen blogger te bespeuren. De mensen die ik aansprak bleken van Alken-Maes en Duvel (Moortgat) te zijn. Na een korte introductie kreeg ik een proeftest. Een glas oude en een glas nieuwe Maes. Moesten de testen op school zo gemakkelijk zijn, ik was een Master in Quantumfysica!
De eerste nip van een glas maakte meteen duidelijk dat k de nieuwe vasthad. Waar de oude Maes waterachtig, flets smaakt, smaakt de nieuwe terug wat bitterder. Het waterachtige is er uit, de nasmaak is wat voller geworden, Maes smaakt terug meer als een pintje!

Maes was het eerste bier dat ik dronk, in de omstandigheden omschreven door @Boskabout. Warme zomer, werken op het veld, pintje hoorde erbij. Maes is toen lang “mijn bier” gebleven. Maar plots was Maes afwaswater geworden, en al snel ontdekte ik Jupiler, Stella, en nog later Cristal en Patron. Ik moest van geen Maes meer weten. Deze stap is dus een stap in de goeie richting.

Ik ben er zelfs over aan het denken om nog eens een bak in huis te halen…

Voor een interessante vergelijking tussen de flesjes van de nieuwe Maes en Jupiler Tauro, moet je bij Saravdv zijn. In dat lijstje had Carlsberg trouwens ook niet misstaan…

Korte samenvatting: De nieuwe Maes is goed. Hij mag nog iets bitterder, maar alleej, t kan erdoor 😉

TOEVOEGING: Steven, de man acter Hier stroomt het Bier, heeft een specifiekere blogpost geschreven, met meer details. Je vindt hem hier.

2 Replies to “De nieuwe Maes.”

Comments are closed.