Glas recycleren!

Onlangs kreeg ik een mailtje met de vraag of ik mee wou doen aan een sociaal experiment. De summiere uitleg maakte mij wel nieuwsgierig. Het ging over glas, recyclage etc.

Ondertussen zijn we enkele weken verder, en is er al wat meer duidelijkheid! Wist je dat door 76500 glazen flessen te recycleren in plaats van ze nieuw uit grondstoffen te maken, er genoeg energie bespaard wordt om een stad als Londen gedurende 5 minuten van licht te voorzien. Dit is misschien een nogal triviaal feit, maar het duidt toch iets aan he? Dus, recycleren is de boodschap (en niet alleen glas, maar das voor een andere blogpost!).

Wil je meedoen? Dat kan, zeer gemakkelijk zelfs! Ga je naar de glasbak, tweet dan achteraf hoeveel flessen (en glazen, potten) je hebt weggedaan. Gebruik #tweetrecycle als hashtag, en zet er eventueel mijn handle bij (@ntone dus), dan maak ik de eindsom!

Meer info vind je op http://www.friendsofglass.com/

4 Replies to “Glas recycleren!”

  1. Zou u misschien wat meer informatie kunnen geven over dit experiment. Ik moet namelijk voor school werken aan een project rond de levenscyclus van een glazen fles en dus ook de recyclage ervan.

    met vriendelijke groet

    Robin Claes

    (robinclaes1306@hotmail.com)

Comments are closed.