#s3dtv

Maandagavond waren we met een hele bende bloggers uitgenodigd in Brussel door Samsung, om van nader bij kennis te maken met hun 3D televisies.

Tot dan toe was mijn enige ervaring met 3D de oude 3D-filmzaal in Walibi, waar appelsienen van de trappen afrolden en precies de zaal inrolden. Zo’n dingen dus… Ik ben Avatar of Alice in Wonderland niet gaan kijken in de cinema, ik heb geen omgebouwde Wii staan…. Hell, ik heb zelfs geen televisie.
Je moet weten, voor mij is een film of serie in lage divx-kwaliteit meer dan genoeg. De laatste keer dat ik effectief voor de TV zat en zapte was er nog geen sprake van HD-kwaliteit, Telenet was nog maar juist gelanceerd…

Maar bon, Samsung 3DTV. Verschillende flinterdunne schermen stonden doorheen de ruimte opgesteld, allemaal vergezeld van de nodige surround-sound-systemen, en voorzien van 3D-blu-rayspelers of gameconsoles. Voor de 3D-experience is natuurlijk een 3D-bril nodig. Deze bestaan trouwens in verschillende modelletjes.
Voor we effectief mochten kennis maken met de verschillende TV-sets kregen we een technische uitleg over 3D en een uiteenzetting van de geschiedenis van 3D en zijn technologie.
Deze presentaties waren eigenlijk zeer langdradig en iets te overdonderend.

Nadien heb ik enkele keren naar een scherm gekeken met een brilleke op, en ik zag eigenlijk niks dat mij kon overtuigen.
Ok, de kwaliteit van het beeld was super, en het dieptezicht was ook wel soms wauw… Maar ik kan me echt niet inbeelden dat ik ooit met een 3D-bril over mijn gewone bril heen voor de tv ga zitten. Ik heb er ook echt geen behoefte aan.
Op dit ogenblik zijn er ook niet echt uitzendingen in 3D. Bij Telenet kan je wel eeen 3D-testkanaal bekijken, en een aantal films zijn ook al herwerkt en uitgebracht in 3D, enkele game-titels staan op stapel.

En dan ben je je 3D-bril kwijt, zijn halverwege de film de batterijen van dat ding plat, ben je er gaan opzitten en kan je achter een nieuwe, is er ruzie tussen de kinderen over wie welke bril krijgt etc etc…
Technisch zal het wel allemaal in orde zijn. Beetje meer bandbreedte, beetje zwaardere specs van de digicorder/digibox/3D-kaske en dat komt goed. De TVsets met LEDs in zijn flinterdun (Good luck Monorail-cat….), de surround-sounds klinkt nog surrounder, alles is tiptop in orde… maar it doesn’t rock my boat…

Toch is 3D here to stay. Het is namelijk zeer betaalbaar (de goedkoopste set is niet duurder dan een serieuze flatscreen…), voor de freaks en gadgetlovers is het een hebbeding, er zullen in de toekomst meer uitzendingen in 3D zijn, meer films die herwerkt worden etc. En zo wordt 3DTV mainstream….

Oja, op bepaalde Samsung laptops is het 3D-brilletje ook bruikbaar… Voor de liefhebbers, well hello 3D porn!

5 Replies to “#s3dtv”

  1. Zo goed is die kwaliteit niet hoor, de (meestal horizontale) resolutie wordt gehalveerd. Probeer de gewone HD maar eens, 2 keer scherper dan 3D 🙂

  2. Gewoon al da brilleke dat flikkert en verder dan 3,5m ziet ge er niets meer van. Met die 2 feiten wil ik het zelfs niet proberen, laat staan kopen.

  3. Dat brilleke flikkert niet altijd whacker, dat hangt van de toegepaste technologie af. Er zijn evengoed passieve brillen (met gepolariseerde glazen).

  4. Ja maar de momenteel betaalbare varianten hebben zo’n brilleke. Trouwens, dat leeft sowieso niet lang in de wereld van een peuter 😉

Comments are closed.