Geen rookverbod op speelplaats

BRUSSEL – Terwijl volwassenen bijna nergens nog mogen roken, kunnen scholieren ongestraft een sigaret opsteken op de speelplaats. Vlaams minister Frank Vandenbroucke wil hier voorlopig geen verandering in brengen.

Now this really twists my panties!
Jeugdhuizen worden letterlijk beknot onder het rookverbod, maar diezelfde groep mensen die wij als JH zouden moeten aantrekken,?Ǭ† krijgen een vrijgeleide om te roken op school.
Waarom niet direct zware alcol schenken op school? Kwestie van het cafe-leven er direct goe in te krijgen?

Valt nu dood!!
Echt waar, wie snapt dat?
Een algemeen rookverbod voor jeugdhuizen, of t moet zijn da we alcohol schenken ( en dan niet een pintje, of nen trippel karmeliet for that matter, maar the real stuff, bac-cola, vodka en zo ne stuff). Stuur de jeugd op cafe ja, waar sociale controle 0 (nul, leeg, niks) is, waar ze direct de “juiste” dingen leren (afhankelijk van cafe tot cafe gaat dat dan van goeie muziek -wat positief is- tot drugs, drank, prostitutie -wich is bad!-)
In een jeugdhuis is er sociale controle, wordt er sociaal engagement verwacht, wordt er t nodige gedaan om een beetje bij te dragen tot algemene opvoeding (workshops, discussies, maar ook dingen organiseren, zelf verantwoordelijkheid nemen, openhouden, en derna kuisen, waar heb ik leren kuisen denkt ge??)

I am pissed off, ma da valt op zeker?

Bon, ofwel mogen ze roken bij ons, ofwel mogen ze niet roken op school

stoeme minister!!

Btw, bron : http://www.standaard.be via rss ^^

3 Replies to “Geen rookverbod op speelplaats”

  1. oke it doesn’t make much sense, maar ik denk da der wel iets semi-logisch achter zit. Het is de school die hier de verantwoordelijkheid krijgt om regels op te leggen en een rookverbod op de speelplaats in te stellen. Ik denk dat da ook zo is in de meeste scholen. Allea het is toch ewa normaal da de school hierop controle moet uitvoeren…in jeudghuis is er sociale controle, in scholen toch ook (en nog veel gereglementeerder). Ik zeg ni da hij gelijk heeft, het zou logischer zijn om de lijn door te trekken ma ik denk ni da het grote gevolgen heeft als het ni wordt gedaan.

Comments are closed.