Music for Life : Water!

Het Music For Life thema dit jaar is drinkwater. Thomas, Peter en Siska sluiten zich 6 dagen op in Het Glazen Huis, op het Martelarenplein in Leuven. Jeej, Siska is erbij, da gaat t alleen maar leuker maken!
Veel mensen hebben iets tegen Siska, ma ik vind ze DE MAX!!

Ma bon, water dus. Wij hebben er hier genoeg van, maar in de arme landen dus ni he. Kindjes sterven omda ze besmet water te drinken krijgen, ne goeie waterput is een dag ver etc etc. We kennen de verhalen allemaal van 11.11.11, Broederlijk Delen, uit de Zonnekind/Zonneland/Zonnestraal enzomeer.
Wa mij eigenlijk hard stoort is dat wij hier drinkwater gebruiken voor dingen die evengoed kunnen met regenwater. Ik denk zelfs dat ons regenwater dikwijls zuiverder is dan wat er in vele waterputten ginder te krijgen is.
Aquafin is op verschillende plaatsen bezig met het afkoppelen van hemelwater van het gewone riolennetwerk. Spijtig genoeg gaat dat water nog altijd gewoon mee de beek in. Stel je voor dat we allemaal een voorziening hebben die zorgt voor regenwater van de kraan waarmee wa onze afwas kunnen doen, wc doorspoelen, kuisen etc. Als ik een huis bouw zal het sowieso met opvang van regenwater zijn voor hergebruik. En k wil gerust nog een stapje verder gaan. Recirculatie van afvalwater bvb…

Bon, allemaal wa voorzichtiger met water. T is goe voor t milieu, de mensheid en de portemonnee!

9 Replies to “Music for Life : Water!”

 1. De dag dat ge bouwt zult ge dan ook niks te kiezen hebben, een citerne is verplicht tegenwoordig (hoewel het kan afhangen van de gemeente), hier bij ons verplicht 15.000 liter denk ik.

  Indi zendt Music for Life trouwens uit, samen met Telenet en Belgacom.

 2. Siska hooters met haar dikke toeters!

  en zoals Laurent het zegt: “Water is de beste uitvinding ooit”
  Ik lag plat deze morgen in den auto 🙂

 3. Respect ok, maar euh gisteren komt ze af met een primeur … een supersexclusieve sportauto … de Bugatti Veyron. Ten eerste die is al meer dan een jaar geleden op top gear geweest en zo exclusief is die al lang nimeer. Moest ze nu Lamborghini Revent?ɬ?n gezegd hebben OK. Daarmee is ze dus in mijn achting gedaald Toon :p

 4. Dan zijt gij een van de lucky few, ik heb hem nog altijd niet in het echt gezien…

  nuja, Siska is en blijft Het Beest van StuBru! :p

Comments are closed.