Ik ben het beu! (de mannelijke versie)

Na de miserie met de pc van de mama, is het nu de beurt aan die van de pa.
Die van ma crasht te pas en te onpas, die van pa was tot voor kort een spyware en viruscollectie om U tegen te zeggen. Na de nodige spybots, adware’s, CWShredders en zo meer, is hij ongeveer opgekuist, op 2 dingen na die ik er op geen enkele manier afkrijg.

We zijn nu 2 weken later, en TERING!! Spyware houdt zich rustig, geen virussen, maar godverdomme…. Zowel in FF als in IE weigert google een search te doen, weigert hotmail te laden, weigert gmail mijn mails te laden, google reader geeft een blanco pagina etc.

Al de rest werkt ongeveer, maar precies de paginas met iets ingewikkeldere code (oa ook WP Stats) weigert hij steevast.

Time for reinstall i tellz yah! (ma ni door ikke zenne, ik ben het beu!)

8 Replies to “Ik ben het beu! (de mannelijke versie)”

 1. Echt waa, en binnen 2 maand staat em toch terug vol.
  Tip: maak een unattended install cd, installeer ENKEL uw OS op de eerste drive en zeg dat hij daar niets opzet.
  Dan duurt uwe re?ɬØnstall nog maar een kwartierke ipv uren.
  OF
  pak u een deftig OS, zeker als’t alleen maar voor te surfen en te mailen is…

 2. Idd, burn u ne knoppix cd, als ge dan naar daar gaat gewoon knoppix booten en ge kunt surfen en van die stoten. Als ge weggaat neemt ge uw cd’ke weer mee en ge hebt er niks van gemerkt 🙂

 3. Of (want ik kn da, ik moet ook ni met Linux afkomen bij ons ma of onze pa) kunt ge ze ni zo nen account geven waar ze praktisch geen rechten mee hebben, zoals in een netwerk? Dan kunnen ze niks installeren en bijgevolg dus ook geen virussen draaien (of toch een pak minder mis doen).

 4. Feit is dat als je in Windows de rechten gaat verminderen van een gebruiker, je praktisch niets meer kan doen. Zelfs als je dan een nieuwe plugin moet installeren voor FF zit je vast.

  Nee, met het risico op een flame war, dan liever linux. Ik draai al meer als een jaar op Ubuntu, en als je van Windows komt valt dat allemaal best mee. Het werkt een beetje hetzelfde, het ziet er min of meer vertrouwd uit, alleen onder de motorkap verschilt het serieus. Maar daar moet een dagdagelijkse gebruiker zich niets van aantrekken.

 5. Seriously dude, zo’n mensen lijk bv. ons ma moet ge ?ɬ©cht geen linux aansmeren, hoe zeer ik ook voorstander ben van dat os.

  Ik vrees dat Ntone met hetzelfde probleem zit.

 6. Yups, zelfde probleem.
  Ma k heb gezegd dat de persoon die hem verkocht heeft, nu maar zijn krijt kan trekken. Hij heeft dik verdiend op ne kutpc, awel, nu kan hem opdraaien voor zijn intzakzetterij!

  nem

 7. Niet te veel wenen, mijn oma draait debian en die is volgens haar zelf “te oud voor ne gsm”, “te oud voor internet” en “te oud om te rijden”.
  Stopt met blijten en doet er iets aan 🙂

Comments are closed.