Total excellium

Een 2tal jaar geleden, voor de grote CO en fijnstof-rage, diende Total Excellium, Shell V-Power en al de rest van die “premium” brandstoffen voor hogere prestaties en zo verder.

Nu dat we 2 keer smog-alarm hebben gehad, en dat Al Gore de wereld is rondgevlogen ivm een of andere Waarheid, word er plots met geen woord meer gerept over die hogere prestaties, nee nee, die brandstoffen halen uwe CO naar beneden, en zorgen voor minder fijn stof, en tegelijkertijd verbruikt ge minder, en rijdt ge langer, EN ge krijgt misschien zelfs ECO-banden als ge wint!

I call bullshit, opportunisme en volksbedriegerij!

2 Replies to “Total excellium”

  1. Ik heb ooit eens willen uittesten of al die speciale dieselversies nu effectief iets doen, maar ik vergeet zo’n dingen altijd. Als ik om diesel ga, rij ik uit automatisme naar mijn “vast” tankstation.

    Misschien toch eens een studieke van maken?

  2. Ge hebt het punt volledig gemist ze Ntone.
    Shell V-Power is “high performance” en Total Excellium is “meer kilometers in stilte”. Altijd al geweest.
    Die V-Power (net zoals BP’s Optimum) werkt wel degelijk. Dit doet niks bij gewone auto’s maar bij high performance auto’s (Subaru Impreza of Golf GTI bvb) wint ge verschillende PK’s. O.m. het octaangehalte ligt nog hoger waardoor zelfontbranding veel minder voorkomt. Hierdoor kan het motor managementsysteem veel preciezer bepalen wanneer de benzine moet ontploffen. Hence, meer pk’s.
    Total Excellium werkt ook, dat heb ik zelf ondervonden. Of het de meerkost waard is, da’s iets anders maar ge doet er alleszins meer kilometers mee (die stilte is imho zever maar soit).

Comments are closed.