Eiersoep met kip

Ziek zijn betekend dat ik veel soep drink.
Maar ik had niks meer in huis. Nuja, niks standaard. Duuus, ik herinnerde mij nog ergens een receptje, en dat heb k dan maar gemaakt.
T is simpel, t is snel, t is lekker.

Eiersoep met kip
1 liter kippebouillon
3 eitjes
300gr kippefilet
gemalen parmezaan (50gr)
peper en zout

De kippefilet fijn snijden (nuja, naar smaak)
De stukjes laten meekoken in de kippebouillon (afhankelijk van de grootte lang of kort laten meekoken, ze moeten doorgaar zijn)
ondertussen de eitjes klutsen met peper, zout en de parmezaan.
Als de bouillon lang genoeg heeft gekookt, het eiermengsel doorheen een zeef in de soep gieten. Direct erna met een houten lepel goed roeren, zodat er eiervlokken op het oppervlak ontstaan.
Metteen opdienen, indien nodig nog bijkruiden met grove peper.

Duurt ongeveer 10 minuutjes, als ge alle voorbereidingen moet doen.
Zonder de kip erin, klaar op 5 minuutjes