BGGD#7 : Schoenen!

Zoals eerder gezegd had een van de presentaties op BGGD#7 de titel “Why women own 19 pairs of shoes.” Leuke, catchy titel nietwaar? Ondertitel was “and man only have 5.” En toen, toen reageerde ik nogal spontaan.
Ik heb wel meer dan 5 paar schoenen he! K. vond mijn reactie zo hilarisch, dat ze er zelfs over blogde…

Hierbij dus een klein schoenenoverzicht :
Schoenen!

Dus… We zullen ze is overlopen. Ik moet toegeven, er zijn er bij die ik nog maar zelden draag. En er zijn er dat ontbreken op de foto!

We beginnen onderaan, de eerste rij.
Adidas Superstar II (met verwisselbare strepen op de zijkant). Het paar dat ik de laatste tijd het meeste draag, tevens mijn laatst gekochte schoenen. Zitten zalig, al vreesde ik daar effe voor toen ik ze net had. Toen klemden ze ongelooflijk!

De 2de rij dan! Van links naar rechts.
Pantoffels (ok, dat zijn geen echte schoenen, maar toch, je draagt ze aan je voeten). Gemaakt door Inge haar meter. Zo heb ik 2 paar (op de foto staat er van elk eentje.). Zalig in de winter.
Kappa loopschoenen. Die heb ik al een tijdje. Zijn wat aan de kleine kant, maar zalig luchtig, en vederlicht.
Deftige schoenen (merkloos). DE schoenen voor trouw-, begrafenis- en andere plechtigheden. Beetje versleten ondertussen. Nuja, duur waren ze niet.

De 3de rij! (vlnr)
Adidas Torsion loopschoenen. Iets minder licht dan de Kappa’s, iets minder luchtig, maar als k tussen de 2 mag kiezen, toch de Adidas-en. Mijn voet zit er beter in.
Clarks bruine stappers. Stevige zool, stevige schoenen. Allesbehalve sexy!
Diesel sneaker-achtig modelletje met velcro-sluiting. Een regelrechte miskoop. Snijden in achillespees, enkels, zitten te los rond de tenen etc.

En dat brengt ons bij…
de 4de rij! (altijd vlnr)
Merkloze skateschoenen. DOODversleten, afgestampt, vol gaten. Zaten luchtkussentjes in. Nu kussentjes zonder lucht. Worden nog dikwijls gebruikt voor werken in de tuin.
Puma raceschoentjes. Mijn lievelingen allertijden!! Gekocht op dezelfde dag dat ik mijn piercing liet prikken. Kwestie van de aandacht wat weg te trekken van de piercing natuurlijk! (“Papa, ik heb een tongpiecing…” “Watteuuh??? zijde gij gans op uwe kop gevallen!!” “EN rode schoenen die wat lijken op ballerina-schoentjes” “WATTEEEEUH ROOIE SCHOENEN?? WA GAAN DE MENSEN NI DENKEN JONGEUH!!” … en de piercing was vergeten) Helemaal versleten, enkel voor gebruik binnenshuis 🙂
Diesel sneaker-achtig modelletje met velcro-sluiting. De goeie versie! Zaten/zitten zalig. Licht, stevig, en vrij deftig. Kunnen al is gebruikt worden voor een iets deftigere aangelegenheid.

De 5de rij dus! (as usual links –> rechts)
Witte sneakers van Jack&Jones. Spotgoedkoop gekocht in Oostende. Stond een leuk ensembleke op een paspop, de keuze was snel gemaakt. Zijn toch meer dan 6 maand meegegaan voor de eerste echte schade kwam. Draag ze nu nog geregeld.
OMP raceschoentjes in het rood. Voldoen aan de FIA8856-2000 regel. Vuurvast, licht, stevig. Droeg ze toen ik nog op circuit werkte in het Belcar-kampioenschap. Draag ze nu nog steeds casual of in huis.
Blue Haven, goedkope kopietjes van de meest trendy schoenen. Of het komt toch aardig in de buurt. Ook van de slechtere miskopen. Niet duur, niet goed. Versleten gewoon van er naar te kijken.

De laatste rijd… (zoals de rest!)
Teva sandalen. De eerste maal dat ik met Inge op reis ging had ik niks om aan mijn voeten te doen, zodat ook die in vakantiestemming zouden raken. Haar pa had nog een paar Teva-sandalen liggen. Opgelost! Zijn best leuk, beetje te groot, allesbehalve sexy, maar verder, vakantie = Teva aan de voeten!
“Werkbotinnen” op mijn eerste werkdag gekregen bij de Hollanders. Ik heb ze niet terug gegeven. Stalen neus, zuur- en vetbestendige zool, verstevigingen. Ideaal voor zwaar werk, en in tegenstelling tot wat je zou denken, best comfortabel.

Ontbreken nog : 1 paar Timberlands, 2 paar laarzen (zomerpaar en winterpaar) en een paar afgetrapte witte Adidas Classic shelltoes.

Dat brengt ons op een exact totaal van 19 paar schoenen (of schoeisel). Vwala, lach nu nog maar is Ladies!

12 Replies to “BGGD#7 : Schoenen!”

  1. Valt nogal mee, ik kan al beginnen met 7 paar Timberlands (elk jaar wordt er trouw 1 paar aangeschaft), en 5 paar Puma-sneakers. En dan slingert er hier en daar nog iet rond.

  2. Rode ballerina’s, rode naaldpumps met witte bollekes, knalblauwe rimpellaarsjes, rode cowboybottekes, zwarte fuck-me-laarzen, witte skate-bottinnekes met roze strepen en knalblauwe veters, ballerina’s met retroprint, oranje marrokaanse slofjes, blinkendgroene marokkaanse slofjes, tevasandalen, gouden ballerina’s met indisch borduursel, bergschoenen, bruine vintage sneakerbottekes, blinkend bruine sneakerbottekes, creme met goud prinsessenpumps, en bruine botten met een bontrand – geen 19 paar, maar definitely a woman 😉

  3. Ik heb er zeker niet zoveel! En moest ik er na heel lang zoeken toch zoveel hebben, is het omdat ze allemaal een andere functie hebben.

  4. Jawel jawel Steven… Laatste rij, de zwarte….
    En de grijze skate’s en Timberland botinnen gebruik ik daarvoor ook 🙂

Comments are closed.