Hachiko’s Overhandigingsfeest & Flickr

Vorige zondag was het het Overhandigingsfeest van Hachiko. Hachiko is, zoals jullie ondertussen misschien weten, de VZW die assistentiehonden opleidt. Val?ɬ©as is er zo eentje, Alix is assistentiehond in wording, en zo is er nog een hele reeks.
Een hele tijd geleden heeft Daphn?ɬ© mij warm gemaakt voor het geheel, en ondertussen heb ik mijn eerste echte kennismaking achter de rug.

Ik was iets te laat, dus de Overhandiging was al volop bezig. En blijkbaar stond ik op de beurtrol voor drank te serveren, dus spijtig genoeg geen overdrachtsfoto’s, of sfeerfoto’s van de voormiddag. Na de BBQ stond ik ook nog een uurtje bij het Hondenspel. het Hondendoolhof was mijn deel. Ik mocht de hondjes en honden achteraan in het labyrint brengen, en dan moest het baasje van vooraan commando’s geven, de aandacht trekken, of eender welke andere techniek gebruiken om de hond doorheen het labyrint te leiden. Ik verbaasde er mij echt over hoe welopgevoed en gemanierd de hulphonden waren. Niet trekken, mooi meestappen, braaf wachten. En dan…. dan gingen ze los. De meeste volgende mooi het doolhof, maar hier en daar toch een deugniet die onder de hekken kroop, of langs achter terug kwam gelopen. De snelste deed het doolhof in iets meer dan 6 seconden (okay, het was geen gigantisch doolhof he!), de traagsten hadden echt niet genoeg aan de 120 seconden…. (maar in mijn ogen waren het allemaal winnaars!! :D)

Ondertussen fotootjes gemaakt ook. Die zijn te zien op Flickr! Ik heb inderdaad _eindelijk_ een Flickr-account aangemaakt. Web2.0 FTW!!
Daphn?ɬ© heeft hard geholpen om de juiste tags en omschrijvingen toe te voegen, waarvoor dank.

En ik heb een uitnodiging gekregen voor de volgende info-vergadering voor de nieuwe gastgezinnen. Met een beetje geluk kan ik binnenkort dus ook een assistentiehond socialiseren!

6 Replies to “Hachiko’s Overhandigingsfeest & Flickr”

Comments are closed.