Eerste nuttig gebruik

Vandaag heb ik voor het eerst mijn camionette nuttig gebruikt. Bloemekes getransporteerd van de bloemisterij (bij de nonkel) naar de veiling.

Bloemekes in de Caddy

Het is nu pas dat ik een idee krijg van de hoeveelheid ruimte die er in dat bakske is.
De bloemen moesten naar de Euroveiling, waar mijn nonkel aangesloten is als leverancier. Vroeger was het een echt uitje, mee mogen om bloemen weg te doen naar de Cri?ɬ©e (de veiling, cri?ɬ©e komt van het franse crier, roepen. De bloemen werden vroeger echt afgeroepen, en de veiling ligt in Brussel, vandaar dus…). Het was jaren geleden dat ik er nog geweest was, maar de herinneringen zijn nog altijd zeer levendig.

Nog enkele foto’s van de kwekerij ook.

Margrieten
Margrieten, deze worden in verschillende kleuren gekweekt, voor kleurpakken en voor gemengde pakken.

Sedum
Sedum, een vaste plant met mooie bloemen. Vooral roze/purperen tinten. Hiervan staan er toch enkele honderden planten.

Magrieten op mijn keukentafel
Het grote voordeel van grootouders en een nonkel te hebben die een bloemisterij hebben, is het feit dat ik vrije toegang heb tot verse snijbloemen 😀 Hier 2 pakjes Margrieten op mijn keukentafel.

2 Replies to “Eerste nuttig gebruik”

  1. Awel,dat zijn nu eens dingen die ik op dit moment mis. Als tuinfreak. Planten die ik ken, hoe ik ze moet verzorgen en waar ze moeten staan. Hier is alles anders, ik moet als ik tijd heb, me er eens in verdiepen. In deze tropische planten wereld.

Comments are closed.