Zuiveringsmaand – de 2de keer

In juni 2007 heb ik voor het eerst een zuiveringsmaand gehouden. Dit is toen vrij goed afgelopen. Hier en daar wat getrisjt (gezeurd in andere dialecten), vals gespeeld dus… Een pintje gedronken, of teveel cola, zo’n dingen.

November 2008 wordt opnieuw tot zuiveringsmaand uitgeroepen. Tegenover juni 2007 eet ik al opmerkelijk minder ongezonde broodjes, en is het fastfoodverbruik ook wel sterk gedaald. Alcoholgebruik zit op ongeveer hetzelfde niveau, colaverbruik is licht gestegen tov vroeger.

Klachten zijn er natuurlijk ook. Slecht slapen, geregeld last van maag en darmen, algemeen numb gevoel door het slechte slapen, concentratiestoornissen, zo’n dingen dus.

Wat staat er op het programma?

 • Geen alcohol
 • Sterke beperking suikerhoudende dranken (frisdranken als cola, fanta etc)
 • Geen fastfood (Quick, Pizzahut, McDonalds etc)
 • Gezond(er) en regelmatiger eten
 • ‘s Middags terug een deel van mijn fitnessdieet volgen.
 • Alles wat te voet kan ook te voet doen. Eventueel ergens een fiets lenen voor de langere afstanden.

Een aantal zaken zijn specifiek voor deze maand (alcohol en fastfood), met de andere zaken probeer ik een goede trend te lanceren in mijn leven. Doorheen de maand ga ik ook dingen als groene thee proberen.

Ik ga geregeld een update geven over de stand van zaken. Eventueel leuke recepten om gezond te eten zal ik hier ook posten.

Zo, en nu eens kijken hoe goed ik dit volhoud!

13 Replies to “Zuiveringsmaand – de 2de keer”

 1. Eerlijkheid gebiedt mij om dit vol te houden tot 2 december, aangezien ik pas begin op 2 november. Gisteren heb ik nog pintjes gedronken… en ik vrees dat er webcamgewijs bewijs van is πŸ™‚

 2. Goed idee, ik ben daar ook wel eens aan toe. Bij mij zou daar bijkomen: minder koeken en snoep, meer fruit en regelmatigere uren van slaap. Maar ik heb juist al een pakje sprits op, dus misschien moet ik het uitstellen tot volgende maand…

 3. Ik zou ook wel kunnen gebruiken.
  Meer fruit, of gewoon fruit tout court. En minder Cola. Veel minder.
  Misschien begin ik er morgen ook wel aan. Vandaag in ieder geval ni meer πŸ™‚

 4. Ik ga beginnen aan een spaarzame maand. Op prijzen letten in winkels, meer zelf koken en minder restaurant. De financi?Β΄le crisis is blijkbaar ook in mijn portefeuille al toegeslaan. Zelf koken betekent gezonder eten, dus ik doe ook wel een beetje mee πŸ˜‰

 5. Succes! Probeer er een gewoonte van te maken: veel water drinken en veel groentjes eten. Gewoon wokken met currysausje ofzo – niet veel werk en zoveel lekkerder dan Quick πŸ˜‰

  Heb zelf ook een voornemen, nl meer sporten. Zwemmen staat deze week – normaal gezien – op het programma.

 6. You stole my comment, Marnik! πŸ™‚
  Nuja, stoppen met frisdrank is niet ZO moeilijk, spuitwater is een goeie vervanger. Ge moet opletten met minute maid enzo, daar zit evenveel suiker in als frisdrank dus eigenlijk zoude daar ook mee moeten stoppen :p
  (PS: Zei de man die dit weekend zowel fritten als quick heeft gegeten…)

 7. Ok ok, ik ga ervoor. Ik heb vandaag al een stuk fruit en nog geen snoepgoed gegeten, dus goe begonnen. Alleen protesteerd mijn lichaam na een tijd als ik niet genoeg suikers opneem (ben ik niet meer zo happy enzo) dus eens zien hoe lang we het volhouden…

Comments are closed.