Toegankelijkheid op festivals.

De festivalzomer loopt op z’n einde. Crammerock en Laundry Day zijn volop bezig, de affiche van Rock Ternat is compleet. Voor ons, niet-gehandicapten, is een festival altijd leuk. Muziek, junkfood, genieten van het goede weer, of als het regent, spelen in de modder. Maar ook muziekliefhebbers kunnen in een rolstoel terecht komen.

Intro vzw is een vereniging die zich inzet om festivals toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers, maar ook voor andere minder-validen zoals slechthorenden. Dit doen ze door het plaatsen van een rolstoelpodium, van waar de rolstoelgebruikers een mooi overzicht hebben over de weide en het podium. Ook aangepast sanitair, aangepaste camping etc zorgen voor een serieus verhoogde toegankelijkheid.
Voor slechthorenden plaatst Intro vzw een ringleiding. Een ringleiding bouwt een elektromagnetisch veld op, langs waar hoorapparaten rechtstreeks de muziek kunnen oppikken uit de versterkers.

Onderstaand filmpje brengt de werking van Intro vzw in beeld, tijdens Rock Werchter.

Meer info over de werking van Intro vzw vind je op hun website: http://www.inclusie.be/.
Ikzelf sta op hun vrijwilligerslijst, maar heb dit jaar spijtig genoeg nog niet kunnen meehelpen bij een activiteit. Wil je zelf vrijwilliger worden? Dat kan zeker! Meer info vind je daarover op de contactpagina.

2 Replies to “Toegankelijkheid op festivals.”

Comments are closed.