HTC Hero rommen

Ik heb nu al enkele maanden een HTC Hero, en ben er nog altijd dolgelukkig mee. Ook Astrid is denk ik wel supertevreden van de hare.
Maar soms zijn er zo dingen die mij storen. Supertraag reageren, apps laden en daardoor al de rest blokkeren, dergelijke dingen.

Nu vroeg ik mij af of een nieuwe ROM laden misschien een oplossing zou zijn? Vergeet niet, ik ben een complete n00b op dat gebied!

Trouwens, heeft al iemand een beschermhoesje gevonden specifiek voor een Hero? Ik dus niet, en ik heb er echt wel dringend eentje nodig…
En dan nog iets…. Battery-life? Volledig geladen batterij, enkel de apps die nodig zijn draaien (gsm-software, gmail, twidroid, popmail), data-connectie staat open. Minder dan 24u battery-life… Is dit normaal?

7 Replies to “HTC Hero rommen”

 1. Ben zelf ook superblij met de Hero, al is het spijtige aan een Smartphone dat hij zijn aantrekkelijkheid verliest zonder data-connectie zoals hier waar 3G kaarten enkel in bepaalde USB-sticks blijken te werken 🙁

  Maar soit, van die trage reacties heb ik eigenlijk weinig last, die korte batterijduur is dus echt enkel door de dataconnecties. Thuis moet ik mijn Hero elke nacht opladen, en hier bel ik er al 4 dagen lustig mee rond en zit ik nog op 20% batterijspanning.

 2. Ik had hetzelfde voor maar dan met mijn diamond touch. Feit dat je 3G constant laat draaien door (push mail, twitter dingen,…) gaat je batterij héél snel leeg. Ik weet niet of je dat met een nieuwe ROM gaat kunnen oplossen. De traagheid van sommige dingen kunnen misschien wel door een ROM opgelost worden, je moet maar es rondkijken (als je meer info wil, let me know, ‘k ben een Pro geworden in rommen flashen 🙂 )

  Grtz

 3. Er is dus niet echt een lijn in te trekken. Ook als ik geen dataconnectie gebruik kan ik max 48u doen met een batterij.
  Marnik zijn schoonbroer klaagt ook over t zelfde probleem, zonder dataconnectie, en Goya behoudt dan weer wel batterijpower…

  Astrid kan ook blijkbaar langer doen dan ikzelf :s

  De nieuwe rom zal toch voor een van deze zijn…

 4. Ach, mijn Nokia 2630 gaat ook binnen de kortste keren plat als ik Bluetooth laat opstaan. Ik denk dat je daar niet aan ontsnapt als je eender welke radioverbinding voortdurend actief houdt.
  48u vind ik trouwens behoorlijk voor dagdagelijks gebruik. Lijkt me alleen een probleem als je drie weken in de bergen gaat kamperen of zo.
  Ik vermoed dat de smartphone fabrikanten die afweging ook gemaakt hebben.
  Herinner je de tijd dat fototoestellen geen of amper een batterij nodig hadden. Da’s nu wel anders, maar ik hoor weinig mensen klagen.

Comments are closed.